“Farmaceutima” derbi sa Dortmundom, pobede Hofenhajma i Volfsburga u gostima

U Bundesligi se igra vanredno prvenstveno kolo.

U prvoj utakmici 17. kola, poslednjeg u prvom delu sezone, Borusija je u Menhengladbahu pobedila Verder minimalnim rezultatom. Bio je ovo treći trijumf “ždrebaca” u poslednja četiri meča, čime su potvrdili odličnu formu u 2021. godini. Jedini pogodak postigao je Niko Elvedi u 66. minutu kada je precizno glavom, nakon prekida, savladao Pavlenku. Imao je domaćin i mnogo sreće u finišu meča, prvo je Rašica pogodio stativu, a onda je Bitenkur u 90. minutu prebacio gol iz izgledne situacije. Za Verder je ceo meč odigrao Miloš Veljković.

Derbi večeri, ali i celog kola, odigran je na “Baj areni” u Leverkuzenu, gde je gostovala Borusija iz Dortmunda. Obe ekipe loše su prošle za vikend, Leverkuzen je izgubio u Berlinu, a “milioneri” su stigli samo do boda protiv Majnca. “Farmaceuti” su poveli rano, već u 14. minutu, golom Dijabija. Mada je domaćin imao još nekoliko prilika, mreže se nisu tresle do završetka poluvremena. Gosti su bili neško konkretniji u nastavku, a do izjednačenja su stigli pogotkom Julijana Branda, bivšeg fudbalera Leverkuzena, u 67. minutu.

Bodovi su ipak ostali u Leverkuzenu, a za to je zaslužan sve bolji Florijan Virc. Momak koji još nije punoletan bio je strelac u 80. minutu i tako postigao svoj treći gol u prvenstvu i već šesti u sezoni. Očigledno je da “aspirindžije” imaju novu “zlatku koku”, posle prodaje Kaija Haverca Čelsiju. Nakon prve pobede još od 16. decembra, Bajer je, bar do završetka kola, skočio na drugo mesto sa 32 boda, dok je Dortmund na deobi četvrtog sa 29 bodova.

Prvu pobedu u 2021. godini ostavrio je i Hofenhajm. Tim iz Sinshajma slavio je u prestonici protiv Herte, a moda bi sve bilo drugačije da su domaći realizovali jedanaesterac još u 12. minutu. Međutim, Pjontek nije uspeo da savlada Baumana. Kazna je usledila u 33. minutu kada je Rudi, uz malo sreće, doveo goste u vođstvo. Pobedu Hofenhajma potvrdio je Andrej Kramarić, sa dva gola, u 68. i 88. minutu, postigavši svoj 9. i 10. gol u Bundesligi, mada je propustio veći deo sezone zbog bolesti. U timu Hofenhajma igrao je i Mijat Gaćinović.

Osvojen bod u Dortmundu bio je samo trenutni bljesak za ekipu Majnca. Oni su večeras ponovo izgubili, pa tako kompletnu jesen nisu uspeli da upišu trijumf na svom terenu. Bodove iz Majnca odneo je Volfsburg, koji je u prethodna tri kola osvojio samo dva boda. Strelci za ”Vukove” bili su mladi Poljak Bjalek i iskusni Veghorst u drugom poluvremenu.

Menhengladbah – Verder 1:0(0:0)
Elvedi 66′

Leverkuzen – Dortmund 2:1(1:0)
Dijabi 14′, Virc 80′ – Brand 67′

Herta – Hofenhajm 0:3(0:1)
Rudi 33′, Kramarić 68′,88′

Majnc – Volfsburg 0:2(0:0)
Bjalek 65′, Veghorst 79′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar u Beogradu prvi put nakon odlaska iz Zvezde

Fudbalski trener Barak Bahar  vratio se u Beograd, prvi put otkad se rastao sa Crvenom zvezdom. Nekadašnji trener Zvezde nije...
Barnet - Eastleigh
tip Poluvreme/Kraj
1/1 @ 1.86
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Braintree Town - Weymouth
tip 1X2
1 @ 1.61
Ovaj tip je predložio Stefan na MaxBet
Hampton & Richmond - Welling United
tip 1X2
1 @ 2.00
Ovaj tip je predložio Stefan na Mozzartbet
Fagiano Okayama - Mito Hollyhock
tip 1X2
1 @ 1.80
Ovaj tip je predložio Vlajko na Mozzartbet
Tokushima Vortis - Renofa Yamaguchi
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 2.14
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet

POVEZANE OBJAVE