Đoković reagovao na kritike otvorenim pismom: Moje namere pogrešno interpretirane kao sebične i nezahvalne

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, obratio se građanima Australije povodom kritika na njegov račun, a zbog zahteva da se ublaže mere karantina za igrače koji će nastupiti na predstojećem Australian Openu.

Đoković se obratio direktoru turnira, Kregu Tajliju, i zatražio da se skrati period izolacije kao i da se igrači presele u privatne kuće sa teniskim terenima.

To je naišlo na kritike od strane australijske javnosti, pa se Đoković obratio otvorenim pismom.

U svetlu nedavnih kritika na račun pisma koje sam uputio Kregu Tajliju želim da razjasnim nekoliko stvari. Moje dobre namere za kolege u Melburnu su pogrešno interpretirane kao sebične, teške i nezahvalne, a to ne može biti dalje od istine. Ponekad se zapitam da li da jednostavno sednem i uživam u benefitima umesto da obratim pažnju na borbe drugih ljudi. Ali uvek biram da delujem uprkos posledicama i pogrešnim tumačenjima.

Iskreno se brinem za kolege tenisere i jasno razumem ko postaje veći i bolji i zbog čega. Ja sam sve svoje privilegije zaradio teškim radom i zato mi je teško da samo budem posmatrač jer znam koliko su mi značili svaka pomoć, gest ili lepa reč dok sam još bio mali i beznačajan. I zato svoju poziciju koristim da budem od pomoći koliko god mogu i gde god sam potreban. Uvek sam bio u dobrim odnosima sa Kregom i poštujem sve njegove napore da Australian Open učini mestom na koje se svake godine rado vraćamo. I u našoj prepisci iskoristio sam priliku da ukažem na neke stvari koje bi mogle da unaprede položaj tenisera u Melburnu za vreme vanrednih mera.

Stvari su eskalirale u medijima i stekao se utisak da su igrači, uključujući i mene, nezahvalni, slabi i sebični zbog neprijatnih osećanja u karantinu. Žao mi je što je došlo do toga, jer znam koliko su zahvalni. Svi smo došli u Australiju da se takmičimo, a to što nismo u mogućnosti da treniramo nije lako. Niko od nas nijednog trenutka nije dovodio u pitanje odluku od dvonedeljnom karantinu, iako je predstavljeno drugačije.

Veoma se radujem nastupu pred navijačima i da uživam u energiji koju ovaj grad ima i koja me je uvek nosila ka pobedama. Radujem se i što ću ponovo videti kolege tenisere u Melburnu i zahvalan sam na brojnim porukama zahvalnosti i ljubavi, koje sam dobio prethodnih dana.

Želim vam zdravlja i ljubavi, piše u otvorenom pismu svetskog broja 1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Moneke otkrio da li je imao ponude Partizana i Zvezde

Jedan od najboljih igrača u Evroligi igrač Baskonije Čima Moneke prokomentarisao je glasine da je letos mogao da pređe...
Barnet - Eastleigh
tip Poluvreme/Kraj
1/1 @ 1.86
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Braintree Town - Weymouth
tip 1X2
1 @ 1.61
Ovaj tip je predložio Stefan na MaxBet
Hampton & Richmond - Welling United
tip 1X2
1 @ 2.00
Ovaj tip je predložio Stefan na Mozzartbet
Fagiano Okayama - Mito Hollyhock
tip 1X2
1 @ 1.80
Ovaj tip je predložio Vlajko na Mozzartbet
Tokushima Vortis - Renofa Yamaguchi
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 2.14
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet

POVEZANE OBJAVE