Bajern Šalkeu dao tuce golova u dva meča, Hofenhajm ubedljiv protiv Kelna

Kompletirano je 18. kolo nemačke Bundelige, prvo u drugom delu sezone. U poslednja dva meča ubedljive pobede ostvarili su Bajern i Hofenhajm.

Bajern se polako odvaja na tabeli. Bavarci su posle 18. kola povećali distancu za tri boda u odnosu na Lajpcig, Leverkuzen i Dortmund, svoje najveće konkurente, ako se neka ekipa uopšte može tako nazvati. U Gelzenkirhenu se očekivala pobeda, ni kada su bili mnogo snažniji “kraljevsko-plavi” nisu bili velika prepreka za bavarsku mašinu, a ne sada kad su na poslednjem mestu na tabeli i preti im selidba u Cvajtu. Jedini cilj Šalkea bio je da primi što manje golova, i delimično su uspeli u tome, pošto su primili duplo manje nego u septembru u prvom kolu. Tada je u Minhenu bilo 8:0, a sada “samo” 4:0.

Robert Levandovski je postigao jedan gol, malo za njegove standarde, ali je to bio njegov 500. u karijeri. Pritom, Poljak je na 11. uzastopnom meču u Gelzenkirhenu tresao mrežu Šalkea, a ujedno postao prvi fudbaler koji je bio strelac na osam uzastopnih gostovanja u Bundesligi. Pored fantastičnog Levandovskog, meč je obeležio i dvostruki strelac Tomas Miler, ali i Džošua Kimih, koji je bio asistent kod tri od četiri pogotka gostiju. Poslednji gol za Bavarce, koji sada beže Lajpcigu osam bodova, bio je David Alaba.

U formu se vratio i Hofenhajm koji je vezao drugu uzastopnu pobedu, u pravo vreme pred odlazak u Minhen. Posle trijumfa od 3:0 u Berlinu protiv Herte, koji je posla koštao trenera Berlinaca Bruna Labadije, Hofenhajm je u Sinshajmu istim rezultatom slavio protiv Kelna. Opet je dva gola postigao Andrej Kramarić, ovog puta oba sa bele tačke, dok je strelac drugu gola za domaćina bio Kristof Baumartner, na asistenciju našeg Mijata Gaćinovića. Hofenhajm sada deli 10. mesto sa Štutgartom, obe ekipe sakupile su po 22 boda, dok je Keln ostao 16. sa 15 bodova.

Šalke – Bajern 0:4(0:1)
Miler 33′,88′, Levandovski 64′, Alaba 90′

Hofenhajm – Keln 3:0(2:0)
Kramarić 7′(p),75′(p), Baumgartner 28′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠAMPION NEMAČKE PRIVLAČI PAŽNJU: Brzonogi ofanzivac na radaru premijerligaša?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena okitili su se titulom u Bundesligi, čekajući na to 120 godina. Sada su osim tog trofeja u...

POVEZANE OBJAVE