Verona očitala lekciju i Napoliju, važna pobeda “grifona” [VIDEO]

U popodnevnim mečevima 19. kola italijanske Serije A slavile su domaće ekipe.

Nije izgledalo da će biti tako posle starta meča u Veroni. Iz prve akcije, posle nepunih 9 sekundi, Lozano je postigao gol za Napoli. To je drugi najbrži pogodak u istoriji Serije A, pošto je Rafael Lea nedavno postigao brži za Milan u Sasuolu. Ipak, Meksikanac je ušao u istroiju Napolija kao najbrži strelac u istoriji ovog kluba. Golu je predhodilo dodavanje Demea, ali i loša intervencija štopera domaćih Federika di Marka.

Međutim, rano vođstvo gostiju nije pokolebalo Veronu. Domaćin je zaigrao mnogo bolje od Napolitanaca, a do izjednačenja došao je u 34. minutu pogotkom Dimarka. Rezultatom 1:1 okončano je prvo poluvreme, a obe ekipe su u nastavku krenule po ceo plen. Posle nekoliko propuštenih prilika Verona je povela u 62. minutu.

Sjajno dodavanje Zakanjija u gol je pretvorio češki internacionalac Barak. Ofanziva gostiju nije urodila plodom, Napolitanci nisu stigli ni do poravnanja, a Verona je sve dileme rešila u 79. minutu. Posle greške gostiju na sredini terena, prvi pokušaj je zaustavio Meret, ali je odbijenu loptu Darko Lazović vratio na peterac gde ju je sačekao Zakanji i smestio u mrežu. Pored Lazovića u timu domaćih igrao je i Ivan Ilić, dok je Nikola Maksimović odigrao svih 90 minuta za Napoli. Verona se pokazala kao pravi dželat favorita, pošto su prethodno pobedili Lacio i Atalantu na strani, a doneli bod sa gostovanja Milanu i Juventusu.

U derbiju “donjeg doma” Đenova je ostvarila važnu pobedu protiv Kaljarija. Gol odluke pao je već u 10. minutu, strelac je bio Destro na dodavanje Strotmana. “Grifoni” su sa ova tri boda skočili na deobu 14. mesta sa Udinezeom i Specijom, sve tri ekipe imaju po 18 bodova, dok je tim sa Sardinije u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 14 bodova.

Verona – Napoli 3:1(1:1)
Dimarko 34′, Barak 62′, Zakanji 79′ – Lozano 1′

Đenova – Kaljari 1:0(1:0)
Destro 10′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda značajno oslabljena u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u petak igraju meč protiv Real Madrida u okviru 32. kola Evrolige. Crveno-beli u meč sa liderom...

POVEZANE OBJAVE