”Čekićari” ruše redom, Njukasl u agoniji

Utakmicama u Londonu i Njukaslu započelo je vanredno 20. kolo engleske Premijer lige. Na oba meča trijumfovale su gostujuće ekipe. 

 ”Čekićari” su trijumfovali na ”Selhurst parku” u malom londonskom derbiju protiv Kristal Palasa i vezali četvrtu uzastopnu pobedu u Premijer ligi, a šestu računajući sva takmičenja. S druge strane ”Orlovi” su u seriji od tri meča bez trijumfa, sa samo jednim osvojenim bodom. Dobro je krenulo za domaćina, već u 3. minutu Zaha je postigao pogodak, prvi za Palas posle više od 200 minuta igre. Kratko je trajala radost ”Orlova”, šest minuta kasnije Souček je bio na pravom mestu i poravnao. Isti fudbaler postigao je i drugi gol za Vest Hem u 25. minutu, a do poluvremena gosti su dva puta pogađali stativu, a oba puta je to učinio Majkl Antonio.    

U nastavku je Douson glavom postigao treći gol za Vest Hem u 65. minutu, a tom golu prethodile su prilike na obe strane. Zaha je mogao da poravna na početku drugog poluvremena, ali je i Majkl Antonio imao šansu za ”Čekićare”. Poslednju priliku da finiš meča učini zanimljivim imao je Mekartur za Palas u 85. minutu. Domaći su ipak postigli još jedan gol, ali bukvalno u poslednjoj sekundi meča preko Batšuaija. Vest Hem je skočio na 4. mesto, sada ima 35 bodova, dok je Kristal Palas 13. sa 23. 

 Posle novog poraza, petog uzastopnog u Premijer ligi, Njukasl je u sve većim problemima. ”Svrake” nisu pobedile od sredne decembra, na tačno devet uzastopnih ligaških utakmica. Bodove sa ”Sent Džejms parka” odneo je i Lids, a pogotke za Jorkširce postigli su Rafinja u 17. i Harison u 61. minutu. Izjednačenje Njuksalu doneo je Almiron u 57. minutu. Lids je sada 12. sa 26 bodova, dok je Njukasl na 16. mestu sa 19 bodova.

Kristal Palas – Vest Hem 2:3 (1:2)
Zaha 3′, Batšuai 90+6′ – Souček 9′,25′, Douson 65′


Njukasl – Lids 1:2 (0:1)
Almiron 57′ – Rafinja 17′, Harison 61′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA 2: Vojvodina ostala u igri za sam vrh

Košarkaši Vojvodine savladali su u ABA 2 balonu u Širokom Brijegu ekipu Šibenke 81:68. Bio je to meč ekipe koja...
Barnet - Eastleigh
tip Poluvreme/Kraj
1/1 @ 1.86
Ovaj tip je predložio Peca na Meridianbet
Braintree Town - Weymouth
tip 1X2
1 @ 1.61
Ovaj tip je predložio Stefan na MaxBet
Hampton & Richmond - Welling United
tip 1X2
1 @ 2.00
Ovaj tip je predložio Stefan na Mozzartbet
Fagiano Okayama - Mito Hollyhock
tip 1X2
1 @ 1.80
Ovaj tip je predložio Vlajko na Mozzartbet
Tokushima Vortis - Renofa Yamaguchi
tip Ukupno pogodaka - iznad/ispod
Više 2.50 @ 2.14
Ovaj tip je predložio Vlajko na Meridianbet

POVEZANE OBJAVE