Iliev: Partizan od Sadika može zaraditi i preko 20 miliona evra

Bivši sportski direktor Partizana Ivica Iliev otkrio je za ,,Arenu sport” detalje dogovora crno-belih i Almerije u vezi sa napadačem Umarom Sadikom.

Naime, kada je sklapan dogovor srpskog i španskog kluba prilikom odlaska Sadika iz Partizana u Almeriju, određen je procenat od naredne prodaje visokog Nigerijca.

Sadik sada blista u Segundi i sa 10 golova je treći strelac lige. Nije mu bilo potrebno mnogo vremena da se navikne na život i stil igre, te se, navodno, brojni klubovi već sada utrkuju za njegov potpis.

– Partizan je napravio fantastičan posao, pre svih generalni direktor Miloš Vazura koji odlično vodi finansije kluba. Umar je prodat za pet miliona, plus 40 odsto, odnosno 30 odsto ukoliko klub uđe u Primeru. Naravno, tu su i individualni bonusi koji su dostižni. Najbolje bi bilo da ga prodaju, a oni ne uđu u elitni rang, jer u tom slučaju crno-beli mogu da prihoduju preko 20 miliona evra. To su činjenice i realnost, kada bi Španci to dozvolili – izjavio je Iliev i dodao da je minimalni prihod od Sadikove prodaje, između 11 i 13 miliona evra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČINJE ZAVRŠNICA LŠ: Četiri tima u borbi za titulu, ovako izgleda teren u Areni (FOTO, VIDEO)

Takmičenje u FIBA ligi šampiona košarkaše došlo je pred završni čin. Beograd će uskoro biti domaćin F4 na kome će...

POVEZANE OBJAVE