Partizan ,,preskočio” Sileks: Ubedljiva pobeda crno-belih, dva gola Asana [VIDEO]

Sileks – Partizan 0:3 (0:0)
63′, 79′ Asano, 85′ Milovanović

Fudbaleri Partizana pobedili su i po drugi put danas na pripremama u Beleku. Posle Ruha, crno-beli su bili bolji od severnomakedonskog Sileksa sa 3:0.

Beogradski tim je u finalnom kontrolnom meču ostvario i najubedljiviju pobedu u Turskoj, iako je na poluvremenu bilo bez golova.

Sileks je nešto jače ušao u susret, i pomalo iznenadio Partizan svojim pristupom na ovoj utakmici. Igralo se kao da je takmičarski meč u pitanju, a do prve prilike došao je severnomakedonski tim koji je preko Krste Đorđevića imao i najbolju priliku u prvom poluvremenu. Stopostotnu šansu Đorđevića u situaciji ,,jedan na jedan’’ zaustavio je mladi golman Partizana Slavković.

Nakon toga, Partizan je stvorio nekoliko solidnih šansi preko Bajbeka, te Sume, ali nije to ozbiljnije ugorzilo gol njihovog rivala.

Najizgledniju priliku na meču, do tada, imao je Partizan u 55. minutu preko Sejdube Sume. Kontrolisao je tim Aleksandra Stanojevića igru u tim momentima, tražili su prostor i našli ga. Marković je ,,bocnuo’’ loptu za Sumu, ali je Božinovski na vreme ušao u šut Gvinejca.

Dobra igra na početku drugog poluvremena kao da je najavila vođstvo Partizana koje je usledilo u 65. minutu. Ponovo je Marković bio kreator i odlično je prebacio odbranu Sileksa čija linija je bila nešto više. Asano je iskoristio svoju brzinu i posle prijema ćušnuo loptu pored Božinovskog, a ona završila u mreži.

Da je vrlo opasan u kaznenom prostoru rivala, ponovo je pokazao Đorđević. Malo je nedostajalo da srpski napadač u 76. minutu izjednači udarcem glavom posle centaršuta Serafimovskog.

Ponovo je Partizan iskoristio visoko postavljanje odbrane rivala, pas je poslao Petković, ponovo preko odbrane ekipe iz Severne Makedonije, a Asano je bio smiren, iako je moglo drugačije da se završi.

Konačan rezultat postavio je mladi Milovanović, pošto je kaznio neodlučnost golmana Božinovskog i sproveo loptu u mrežu.

Kuriozitet je taj što je Milovanović postao tek drugi domaći igrač koji je bio strelac za Partizan na ovim pripremama. Tri puta je Asano pogađao u Turskoj, po dva puta Natho i Holender, a po jednom Suma, Bajbek i Štulić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKLI SA SRBIJOM I AUSTRALIJOM: Amerikanci već počeli prodaju karata

Košarkaška reprezentacija SAD-a dolazi na Olimpijske igre u Parizu kao glavni pretendent na zlatnu medalju. Pogotovu što roster od 12...

POVEZANE OBJAVE