Tripl-dabl Janisa, Mavsi prekinuli agoniju [VIDEO]

U toku noći između srede i četvrtka odigrano je 10 utakmica u okviru NBA lige, a nijedan od srpskih košarkaša se nije našao na parketu.

Od onih koji su mogli, van sastava su bili Nemanja Bjelica, što je postala praksa u poslednjih mesec dana, Boban Marjanović u pobedi Dalasa, Bogdan Bogdanović koji je i dalje povređen, te Aleksej Pokuševski u trijumfu nad zahuktalim Hjustonom.

Veče je prošlo u znaku Janisa Adetokumba, čiji je tripl-dabl pomogao Baksima da pređu prepreku zvanu Indijana Pejsersi. Od prve, pa do poslednje sekunde, vođstvo je bilo u rukama Baksa, a na početku poslednjeg kvartala dostiglo je i neverovatnih +40 poena razlike.

Iako nije igrao u sve četiri četvrtine, Janis je došao do tripl-dabl učinka od 21 poen, 14 skokova i 10 asistencija, a sve poene zabeležio je pod košem, te sa linije penala. Jednom je bio neprecizan iz igre i sa linije slobodnih bacanja. U Indijani se istakao Domantas Sabonis sa 33 poena, 12 skokova i šest asistencija.

Seriju od šest uzastopnih poraza prekinuli su Dalas Maveriksi i to u susretu protiv Atlanta Hoksa. Ponovo su dve mlade zvezde Luka Dončić i Tre Jang bili jedan naspram drugog i ovog puta, Slovenac je bio taj koji se radovao.

Odlična poslednja četvrtina Mavsa je prevagnula i agoniji je došao kraj, a ponovo je najbolji u timu iz Teksasa najbolji bio Luka Dončić sa 27 poena i 14 asistencija. Pomogao mu je i ostatak tima, budući da je, osim njega, čak pet igrača imalo dvocifren učinak. U Atlanti se istakao Džon Kolins sa 35 poena.

Šarlot Hornets – Filadelfija Seventisiksers 111:118
Milvoki Baks – Indijana Pejsers 130:110
Atlanta Hoks – Dalas Maveriks 116:122
Čikago Buls – Njujork Niks 103:107
Klivlend Kavalirs – Los Anđeles Klipers 99:121
Majami Hit – Vašington Vizards 100:103
Oklahoma siti Tander – Hjuston Rokets 104:87
San Antonio Spars – Minesota Timbervulfs 111:108
Nju Orleans Pelikans – Finiks Sans 123:101
Sakramento Kings – Boston Seltiks 116:111

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE