Radonjić debitovao u porazu od šampiona (VIDEO)

Herta – Bajern 0:1 (0:1) Koman 21′

U prvoj utakmici 20. kola nemačke Bundeslige Bajern je slavio u Berlinu protiv Herte golom Kingslija Komana.   

Po pravoj snežnoj vejavici u prvih 45 minuta bolje su se snašli gosti iz Minhena. Već u 12. minutu imali su šansu da sa bele tačke povedu. Golman Herte Rune Jarštajn srušio je Liroja Sanea, ali se iskupio pošto je zaustavio udraca Roberta Levandovskog sa penala nešto kasnije.     

Ipak, Bavarci su poveli, samo devet minuta kasnije. Na udarac se sa dvadesetak metara odlučio Kingsli Koman, lopta je zakačila Niklasa Štarka i od prečke se odbila iza leđa Jarštajna. Do poluvremena i jedni i drugi su imali nekoliko prilika koje su ostale neiskorišćene, mada su one gostiju bie zrelije.     

U nastavku se Herta otvorila, a ulazak Genduzija i Nemanje Radonjića promenio je situaciju na terenu. Srpski reprezentativac je u 62. minutu zamenio slabog Pjonteka i odmah potvrdio da je Herta napravila dobar poao pozajmivši ga od Marseja u zimskom prelaznom roku. U prvom kontaktu s loptom Radonjić je zatresao mrežu Bajerna, ali je prethodno u dubokom ofsajdu bio Lukebakio. U 85. minutu Radonjić je i zagrejao dlanove Nojera, da bi fantastičnu priliku za poravnanje imao Kunja u 89. minutu. Brazilac je izašao sam ispred Nojera, uspeo da ga prebaci, ali ne i da pogodi gol, pa je lopta završila u gol autu.     Bajern se učvrstio na prvom mestu nakon pete uzastopne pobede i ima deset bodova više od drugoplasiranog Lajpciga koji u subotu gostuje u Gelzenkirhenu. Herta je bez pobede već šest kola, a za to vreme osvojila je samo jedan bod. Sada su Berlinci 15. sa istim brojem bodova kao i Arminija koja je prva ispod crte. Obe ekipe sakupile su po 17 bodova, ali novajlija iz Bilefelda ima meč manje odigran, pa je jasno da Herti predstoji teška borba za opstanak.   

 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda iz Vojvodine dovodi sina čuvenog reprezentativca Srbije?!

Mladi fudbaler Lazar Jovanović mogao bi da napusti Vojvodinu i pređe u redove Crvene zvezde, navodi "Sport Klub". Navodno su...

POVEZANE OBJAVE