Jarčevi tvrdoglaviji u komšijskom derbiju

Menhengladbah – Keln 1:2(1:1) Nojhaus 16′ – Redžbečaj 5′,55′

U poslednjoj utakmici subotnjeg programa 20. kola u Bundesligi, Keln je osvojio sva tri boda na gostovanju u komšijskom Menhengladbahu.   

Borusija i Keln su veliki rivali, ali su ”Ždrepci” bili uspešniji prethodnih sezona u međusobnim okršajima i dobili su pet od prethodnih šest. Sada su ”Jarčevi” uzvratili, i tako svom rivalu naneli prvi poraz u 2021. godini, prekinuvši mu niz od osam utakmica, u svim takmičenjima, bez neuspeha. Već u 5. minutu, ispostaviće se, junak ovog meča Elvis Redžbečaj postigao je gol za vođstvo gostiju. Desetak minuta kasnije Nojhaus je poravnao, alopta je nakon njegovog udarca dva puta menjala pravac, i na kraju se odbila od noge Merea i završila u mreži Horna.   

Odluka je pala u 55. minutu, pogrešili su domaći defanzivci, loptu je oteo Redžbećaj i iskosa sa leve strane proturio je ispod istrčalog Zomera. Svi pokušaji Borusije da izbegne poraz nisu urodili plodom, pa su bodovi Rajnom otplovili ka Kelnu. Sada su ”Jarčevi” na 14. mestu sa 21 bodom, dok je Menhengladbah ostao na 7. sa 32.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE