Kostić gura Ajntraht ka Ligi šampiona: Gol i dve asistencije za Srbina [VIDEO]

Hofenhajm – Ajntraht 1:3(0:1)
Bebou 47′ – Kostić 15′, Ndika 62′, Andre Silva 64′

Ajntraht iz Frankfurta dobio je šesti uzastopni prvenstveni meč protiv Hofenhajma.

Ovog puta “orlovi” su slavili u Sinshajmu, a junak trijumfa koji Ajntraht ostavlja u zoni plasmana u Ligu šampiona bio je srpski reprezentativac Filip Kostić. On je postigao prvi i asistirao kod ostala dva pogotka svog tima i još jednom potvrdio odličnu formu. Drugi srpski as, Luka Jović, šansu je dobio tek u 73. minutu. Za domaćina je u prvih 45 minuta igrao bivši fudbaler Ajntrahta Mijat Gaćinović.

Gosti su poveli u 15. minutu kada je Junes pronašao Kostića na levoj strani, a ovaj precizno pogodio suprotni ugao Baumanove mreže. Samo što je počeo nastavak, Kramarić je uposlio Beboua, a fudbaler iz Togoa poravnao na 1:1. Petnaestak minuta kasnije Ajntraht je rešio pitanje pobednika za samo dva minuta.

Prvo je Kostić izveo odlično prekid, u buketu igrača loptu je glavom zahvatio Francuz Ndika i gosti su ponovo poveli u 62. minutu. Dva minuta kasnije ponovo je Kostić u ulozi asistenta, a strelac je bio Andre Silva. Portugalac je tako stigao do svog 16. gola u prvenstvu i ispred njega na listi strelaca je samo fantastični Robert Levandovski sa 24 pogotka.

Ekipa iz Frankfurta sada je na 4. mestu sa 36 bodova, dok je Hofenhajm 12. sa 22, koliko imaju i Verder i Augzburg. Ajntraht još nije izgubio u Bundesligi u 2021. godini, a ovo im je treći uzastopni trijumf. Poslednja utakmica 20. kola Bundeslige između Arminije i Verdera je odložena zbog potopljenog terena u Bilefeldu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

REAL ODBRANIO DOMAĆI TEREN: Hezonja ranije morao napolje, incident sa abaligaškim sudijom (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida poveli su sa 2:0 u plej-ofu Evrolige protiv Baskonje. Sinoć su na svom parketu slavili 101:90. Tokom utakmice...

POVEZANE OBJAVE