AO: Krajinović obavio posao, Đere nije imao šansi protiv Nadala

Srpski teniser Filip Krajinović izborio je plasman u drugo kolo Australijan opena pošto je savladao Holanđanina Robina Hasea sa 3:1.

Posle 45 minuta igre u prvom setu, Krajinović je uspeo da povede i to nakon taj-brejka, prethodno su obojica uspeli da uzmu po brejk rivalu, a srpski teniser je bio u boljoj situaciji nakon što je on bio taj koji je prvi oduzeo servis rivalu. Ipak, olako je to vratio Hase da bi sve bilo rešeno u taj-brejku.

Nešto lakši posao, Krajinović je imao u drugom setu kada je uspeo da slomi rivala jednim brejkom, ne dozvolivši rivalu da mu ugorzi servis. Kratkog daha trajao je povratak Hasea kada je smanjio u trećem setu, pa je u Krajinović ponovo zaigrao na visokom nivou i posle dva brejka bilo je jasno da će igrati u narednoj rundi.

On će se u drugom kolu sastati sa Špancem Pablom Anduharom.

Laslo Đere nije mogao ništa protiv Rafaela Nadala. Žreb nije bio na njegovoj strani, a kada se uzme i loša forma srpskog tenisera, ovakav scenario bio je za očekivati. Španac je bez većih problema pobedio Đerea za nešto manje od dva sata igre, a srpski igrač je u drugom setu pružio najveći otpor, ali uprkos tome nije bio blizu senzacije. Čak šest puta je Nadal imao brejk loptu u tom delu igre, dok je Đere u 10. gemu veoma zapretio sa tri brejk prilike, ali se drugi teniser sveta snalazio i ipak dobio taj gem.

Krajinović – Hase 3:1
(7:6(4), 6:3, 4:6, 6:2)

Đere – Nadal 0:3
(3:6, 4:6, 1:6)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUVREME U ARENI: Partizan na krilima navijača, +8 za crno-bele!

Košarkaši Partizana igraju duel 32. kola Evrolige protiv Olimpijakosa. Nakon prvog poluvremena, ekipa Željka Obradovića vodi sa 40:32 Crno-beli su bolje...

POVEZANE OBJAVE