Desetkovana Zvezda razbila Radnički 61 razlike pred večiti derbi

Crvena zvezda – Radnički 108:47 (22:13, 25:10, 30:13, 29:9)

Košarkaši Zvezde ubedljivo su savladali Radnički iz Kragujevca i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća gde se sastaju sa Partizanom, koji je slavio protiv Borca.

Crveno-beli su na teren izašli bez skoro polovine tima. Nisu igrali Rit, Volden, Hol, Noko i Kolom. Osim igrača i pet članova stručnog štaba nije se pojavilo u hali Spensa.

Zvezda je dobro otvorila meč kvalitetnom odbranom i dobrom realizacijom napada. Crveno-bele su u napadu predvodili Lojd i Lazić za 15:8 tri minuta do kraja prve četvrtine. Radnički je odgovorio preko Dumića i Katića i smanjio razliku. Na terenu se posle pauze od suspenzije našao i Džoni O’Brajant. Do kraja prve deonice rasla je prednost Zvezde, a sa distance se upisao i Jagodić Kuridža za 22:13 posle prvih 10 minuta.

Drugu četvrtinu otvorio je Ognjen Dobrić uspešnim šutom sa distance. Zvezda u narednim minutima ostvarila veliku prednost od 20 razlike, pre svega zahvaljujući dobroj realizaciji šuteva za tri poena. Milutin Vujičić upisao se trojkom i nastavio veliku seriju Zvezde. Posle tri minuta igre, ekipa Radničkog još uvek nije ubacila loptu u koš, dok su crveno-beli ostvarili seriju od 16:0. Nastavila je u budućim minutima Zvezda da rešeta, a Radnički da ređa promašaje i gubi lopte. Jedina svetla tačka bio je Matija Popović, koji je zabeležio uspešne minute i u napadu i u odbrani. Nisu ostavili crveno-beli mnogo prostora za dilemu prilično čvrstim ulaskom u meč, a kasnije i velikom serijom poena za ubedljivu prednost na poluvremenu 49:25.

Treća deonica donela je prilično istu igru. Nastavila je ekipa Dejana Radonjića u sitom tempu povećavajući još više prednost, dok je Radnički na polovini trećeg dela upisao svega četiri poena. Posle trojke O’Brajnta koji je doprineo Zvezdinom ubedljivom vodstvu, usledio je tajm-aut, ne bi li se nešto u igri Kragujevčana promenilo i krenulo na bolje. Minut do kraja, Dumić je pogodio četvrtu trojku za Radnički, dok je Zvezda upisala 14. Još jednom se upisao Dumić sa distance, ali uzalud. Crveno-beli su pred poslednjih 10 minuta vodili 79:38.

Zvezda je simbolično započela poslednju četvrtinu trojkom, a onda je usledila kratka serija Radničkog kako bi smanjili ubedljivo vodstvo protivnika. Dumić je bio najangažovaniji na strani ekipe iz Kragujevca u drugom delu utakmice. Već je očigledno kome će pripasti ovaj meč, pa se drugi deo četvrte deonice igrao laganim tempom. Dva minuta pred kraj, Zvezda je upisala 100. koš. Do kraja Zvezda je stala na 108 poena, a Radnički je upisao 47.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Branko Lazić sa 17 poena, a njega je pratio Ognjen Dobrić sa 16 i Lojd i O’Brajant koji su upisali po 11.

Radnički je predvodio Dumić sa 19 poena, a dvocifren je bio i Matija Popović sa 10 poena i sedam skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teško mu pao poraz: Majk Džejms u suzama (VIDEO)

Jednom od najboljih košarkaša Evrope, Majku Džejmsu teško je pao poraz od Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Majk je postigao...

POVEZANE OBJAVE