Kakav šok za ,,farmaceute”, Dortmund još jednom bez pobede [VIDEO]

Sve četiri utakmice popodnevnog subotnjeg programa u nemačkoj Bundesligi završene su nerešenim rezultatom.   

Uzbudljivo je bilo na ,,Signal Iduna parku” u Dortmundu gde domaća Borusija ponovo nije stigla do pobede.,,Milioneri” imaju samo jedan trijumf u poslednjih šest kola, od titule nema ništa, a sve su dalje i od plasmana u Ligu šampiona. Bod je, sasvim zasluženo, odneo Hofenhajm, a gosti su bili bliži trijumfu. Povela je Borusija golom Sanča u 24. minutu, ali je Izraelac Dabur ubrzo poravnao. Prednost gostima doneo je Bebou, koga je golman Hic loptom pogodio u glavu kod boksovanja. Bod domaćinu obezbedio je Erling Haland, svojim 15. prvenstvenim golom. Protestovali su gosti posle ovog pogotka pošto se na travi nalazio Dabur, a oni su očekivali da ,,milioneri” izbace loptu. U poslednji trenucima šansu za pobedu gostiju imao je Mijat Gaćinović, koji je u igru ušao u 62. minutu, ali nije bio precizan.   

Majnc je ”ukrao” bod u Leverkuzenu. Do 89. minuta Bajer je imao prednost od dva gola, a na kraju je morao da se zadovolji samo bodom. Lukas Alario je u 14. minutu doveo ,,farmaceute” u prednost i to je bio aktuelna rezultat sve do pet minuta pre kraja. Tada je Patrik Šik duplirao vođstvo Leverkuzena i činilo se da je priča završena. S tim se nisu složili uporni gosti koji se grčevito bore za opstanak i prvo preko Glacera u 89. minutu smanjili na 2:1, da bi u drugom minutu nadoknade Štoger izjednačio na 2:2. 

Herta, za koju je u drugom poluvremenu igrao Nemanja Radonjić, osvojila je važan bod u Štutgartu. Domaćin je vodio pogotkom Saše Kalajdžića u nadoknadi prvog poluvremena, ali je 17-godišnji Luka Nec u 82. minutu, samo tri minuta pošto je ušao u igru, uspeo da izjednači. Bez pobednika bilo je u Bremenu, ali i bez golova. Gosti iz Frajburga su imali više prilika, a najbolju za Verder propustio je MIloš Veljković u 36. minutu kada je dobro tukao fglavom, ali je golamn gostiju bio na visini zadatka. Veljković je u poluvremenu ostao u svlačionici.

Dortmund – Hofenhajm 2:2(1:1)

Sančo 24′, Haland 81′ – Dabur 31′, Bebou 51′

Leverkuzen – Majnc 2:2(1:0)

L. Alario 14′, Šik 85′ – Glacel 89′, Štoger 90+2′

Štutgart – Herta 1:1(1:0)

Kalajdžić 45+2′ – Nec 82′

Verder – Frajburg 0:0

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE