Krajinović poražen od Medvedeva posle pet setova

Filip Krajinović, nije uspeo da se plasira u osminu finala Australian Opena.

Posle velike borbe, pet setova i više od 3 časa igre srpski teniser je poražen od Danila Medvedeva sa 3:2, po setovima 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0.

Rus, koji je u Melburnu postavljen za 4. nosioca, bolje je počeo meč, već u prvom gemu je napravio brejk, da bi u devetom još jednom oduzeo servis Krajinoviću i poveo sa 1:0.

Filip je u trećem gemu drugog seta stigao do svoje prve brejk lopte u meču, ali je Medvedev ponovo prvi stekao brejk prednosti i poveo sa 4:2. U devetom gemu Krajinović je imao dve vezane brejk lopte i priliku da se vrati u drugi set, ali je Medvedev odbio ovaj napad i duplirao prednost u setovima.

Ovaj gem bio je nagoveštaj Krajinovićeve bolje igre, a kao posledica stigao je i prvi brejk za vođstvo od 3:1 u trećem setu. Medvedev je odmah uzvratio kontrabrejkom, Krajinović spasao 3 brejk lopte u devetom gemu i poveo sa 5:4, da bi sa još jednim brejkom smanjio na 2:1 u setovima.

Nakon što je spasao još tri brejk lopte u uvodnom gemu četvrtog seta i na novom talasu samopouzdanja stigao do novog brejka i izjednačenja na 2:2 u setovima. Kada se očekivala velika borba i nagoveštaj iznenađenja Krajinović je stao, a Medvedev dobio peti set bez izgubljenog gema.

Medvedev će u osmini finala igrati protiv američkog tenisera Makenzija MekDonalda, koji je savladao Lojda Džordža Herisa sa 3:0.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE