Nadal: Nemoguće je osvojti Grend slem ako ste povređeni

Španski teniser Rafael Nadal prokomentarisao je povredu koju je zadobio Novak Đoković na meču sa Tejlorom Fricom na Australijan openu. On je mišljanja da se Grend slem turnir ne može osvojiti sa povredom.

Zavisi od tipa povrede koju vučete. Greške se prave jer ne znate šta će se dešavati kada se takmičite. Na primer, sećam se da sam 2009. na US Open došao sa istegnućem od šest milimetara, baš stomačni mišić je bio problem. Završio sam turnir u polufinalu sa oštećenjem od 26 milimetara. Naravno, to nije bila pametna odluka, rekao je Nadal.

On je naveo da ukoliko bi doživeo povredu poput Novaka najverovatnije ne bi nastavio takmičenje.

Morate da pronađete balans, ali naravno, u ovoj fazi moje karijere, ako postoji velika šansa da uvećam povredu, verovatno neću igrati, kazao je teniser.

Španac je siguran da bilo ko uz povredu koja ga prati ne može da osvoji Grend slem turnir.

Za mene je sreća bitnija nego šansa da pobedim. Istovremeno, kad igrate loše, nećete pobediti. To je sigurno. Ako zaista imate fizičkih problema, nećete pobediti. Kad imate bolove i to vas ne stavlja u neku situaciju da osećate ograničenja i kretanje, onda možda možete da nađete način. Ali, kad stvarno, istinski imate povredu, nemoguće je osvojiti ovakav turnir, jasan je Nadal.

Španski teniser u četvrtfinalu igra sa Stefanosom Cicipasom, a Novak Đoković čeka Sašu Zvereva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE