Đoković: Povratio sam fokus posle lomljenja reketa, Karaceva nikada ranije nisam gledao

Novak Đoković će igrati u svom devetom polufinalu Australian Opena.

Najbolji svetski teniser ocenio je da je meč protiv Aleksandra Zvereva do poslednjeg poena mogao da ode na bilo koju stranu.

Do poslednjeg poena bio je svačiji meč. Obojica smo osećali veliki pritisak, sa emotivne tačke gledišta potpuno sam ispražnjen. Bila je to velika borba, čestitam Saši na sjajnom turniru. Danas nije imao sreće, ali jedan drugog smo doveli do krajnjih granica, rekao je Đoković neposredno posle meča.

Posle prvog seta počeo sam da se osećam bolje i da se krećem bolje. Servirao sam neverovatno dobro, imao sam čak više as udaraca od njega (23:21), što je za mene malo čudo kada igram protiv tenisera koji tako dobro serviraju. U trećem setu sam povratio fokus nakon što sam slomio reket, stvari su počele da se kreću u pozitivnom smeru. Da je Zverev pobedio svakako ne bi bilo nezasluženo, igrao je dobro, a ja sam srećan što sam uspeo da prebrodim ovakav izazov.

Sledeći rival je Aslan Karacev koji je u glavni žreb stigao iz kvalifikacija.

Da budem iskren nikada ranije ga nisam gledao. Ovde jesam, veoma je snažan, odlično se kreće i jako udara sa osnovne linije. Ima sjajan bekhend, pravi je predstavnik ruske škole tenisa. Servira odlično, veoma je motivisan i nema šta da izgubi, zaključio je Srbin.

Polufinalni meč na programu je u četvrtak od 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE