Bio jednom jedan Rurski derbi…

Šalke – Dortmund 0:4 (0:2)

Sančo 42′, Haland 45′,79′, Gerero 60′

Bez mnogo problema Borusija iz Dortmuda je pobedila u Gelzenkirhenu, u čuvenom derbiju Rura, koji sledeće sezone, sada je to gotovo izvesno, nećemo gledati u Bundesligi.   

Šalke polako ostaje i bez onih teorijskih šansi za opstanak. Istina, matematička mogućnost postoji, ali je ona jednostavno neizvodljiva uzimajući u obzir igre ,,kraljevsko plavih”. Meč sa ,,milionerima” bio je više stvar prestiža, radi se o najvećem rivalu Šalkea, ali je Dortmund u ovom trenutku dimenzija više. Meč je obeležio sjajni Norvežanin Erling Haland, dvostruki strelac, kao pre nekoliko dana u Sevilji, čime je stigao do 43 pogotka u dresu ,,milionera”, na isto toliko utakmica. Učinak za svaku pohvalu.   

Domaći su odolevali do finiša prvog poluvremena, a onda se sve srušilo. Prvi gol postigao je Džejdon Sančo u 42. minutu, a onda je Haland u 45. postigao gol za priču i prepričavanje. Dva puta je golman domaćih Farman vadio loptu iz mreže i u drugih 45. minutu. Uradio je to posle udarca Gerera u 60. minutu i ponovo Erlinga Halanda desetak minuta pre kraja za konačnih 4:0 za goste.   

Šalke, za koji zbog povrede nije igrao Matija Nastasić, ostaje poslednji sa samo 9 bodova, dok je Dortmund trenutno 6. sa 36 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE