Kostić asistent u pobedi Ajntrahta nad šampionom, gosti slavili na ostala tri terena [VIDEO]

Nastavljeno je 22. kolo nemačke Bundeslige. U derbiju je Ajntraht savladao Bajern i trka za “salataru” ponovo je zanimljiva.

I u prošloj sezoni Bajern je izgubio u gradu na Majni, tada sa ubedljivih 5:1, što je dovelo do smene Nika Kovača i preuzimanja trenerske palice od strane Hansija Flika, koji je zatim osvojio šest pehara sa Bavarcima. Međutim, Ajntraht je dočekao lidera u sjajnoj formi, “orlovi” su jedini neporaženi tim u 2021. godini u Bundesligi i pokazali su da se s pravom nalaze u zoni plasmana u Ligu šampiona.

Već u 12. minutu domaćin je poveo. Filip Kostić je prošao po levoj strani, u pravom trenutku uputio loptu u srce kaznenog prostora, a tamo je naprisebniji bio Japanac Kamada, mada je pripravan bio i Luka Jović koji je u startnoj postavi odmenio najboljeg strelca Ajntrahta Andrea Silvu. Mogao je Ajntraht da ima i veću prednost u prvih pola sata, domaći su lako dolazili do gola Bajerna, a malo je falilo da Junes lobuje istrčalog Nojera sa centra terena.

Ipak, Armin Junes je uspeo da pogodi mrežu Nojera u 31. minutu. Bo je to prelep pogodak pošto se lopta zarila u levi gornji ugao gola gostiju, a Nojer nije uspeo da reaguje.

Bajern je dominirao u nastavku meča. Ajntraht se opredelio na čuvanje prednosti i, mora se priznati, u nekoliko navrata imao mnogo sreće. Nije u 53. minutu kada je Liroj Sane napravio dar-mar po desnoj strani i pronašao Roberta Levandovsog, kome nije bilo teško da postigne gol, svoj 26. u 22 kola. Luka Jović je morao van igre u 64. minutu posle sudara glavama sa Zileom, imao je ozbiljnu posekotinu koja je krvarila, pa Adi Hiter nije želeo ništa da rizikuje i izveo ga je sa terena. U jeku napada gostiju mogao je Kostić da reši sve dileme, ali je Nojer fantastično intervenisao. U sudijskoj nadoknadi lako je moglo biti 2:2, ali su se fudbaleri Bajerna spetljali ispred Trapa.

U ostale tri utakmice slavili su gosti. Najvredniji trijumf ostvario je Majnc u Menhengladbahu. Bodovi gostima mogu mnogo da znače u bici za opstanak, mada su i dalje u zoni ispadanja. Onisivo je doveo Majnc u vođstvo na startu meča, izjednačio je Lars Štindl u 26. minutu, ali je gol vredan tri boda postigao Štoger u 86. minutu. Pogodak odličnog Saše Kalajdžića doneo je pobedu Štutgartu u Kelnu, već šestu gostujuću za “švabe” u ovoj sezoni, dok je Union Berlin prekinuo niz bez pobede u Frajburgu. Slavili su Berlinci 1:0 pogotkom Promela u 65. minutu.

Ajntraht – Bajern 2:1(2:0)
Kamada 12′, Junes 31′ – Levandovski 53′

Menhengladbah – Majnc 1:2(1:1)
Štindl 26′ – Onisivo 10′, Štoger 86′

Keln – Štutgart 0:1(0:0)
Kalajdžić 69′

Frajburg – Union Berlin 0:1(0:0)
Promel 65′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPRODAJA U NAJAVI: Leverkuzen za 60 miliona ostaje bez važnog igrača, tri premijerligaša stala u red?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena ove sezone su nadomak triple krune. Bundesligu su osvojili, a pokušaće da je završe bez poraza. U...

POVEZANE OBJAVE