Jedan je kralj Melburna: Đoković deklasirao Medvedeva za devetu titulu na Australian Openu [VIDEO]

Novak Đoković – Danil Medvedev 3:0 (7:5, 6:2, 6:2)

Novak Đoković je “kralj Melburna”. Najbolji svetski teniser furiozno je došao do svoje devete, odnosno treće uzastopne titule na Australian Openu, a na večitoj listi osvajača Grend Slem trofeja došao je do brojke 18.

Najbolji teniser sveta furiozno je počeo meč i za samo 8 minuta poveo je sa 3:0. Medvedev je u prva tri gema osvojio samo tri poena, ali je u četvrtom gemu uspeo da prekine Novakovu seriju. To mu je dalo samopouzdanja u nastavku seta, već u petom gemu vratio je brejk, a odmah nakon toga izjednačio na 3:3.

Đoković je uspeo da zaustavi nalet ruskog tenisera i sve do dvanaestog gema nije bilo novih prilika za brejk. Srbin je vodio sa 6:5 i došao do tri vezane set lopte. Medvedev je sa dva odlična servisa spasao dve, ali kod treće je pogrešio, poslao lopticu u mrežu i nakon 42 minuta poveo sa 1:0 u setovima.

Gubitak prvog seta nije izbacio iz ravnoteže Medvedeva, koji je na početku drugog seta napravio brejk i poveo sa 1:0. Neizvesnost u drugom setu trajala je samo do sredine drugog gema kada je Đoković od 30:30 sa dva vezana poena vratio brejk i izjednačio na 1:1.

Usledila su još tri uzastopna gema za svetskog broja 1 i vođstvo od 4:1, a Medvedev je bes i frustriranost rezultatom iskazao lomljenjem reketa. Rus je uspeo da osvoji još samo jedan gem u drugom setu, a Đoković je novim brejkom poveo sa 2:0 u setovima i došao na korak od svoje devete titule u Melburnu.

Krenuo je Medvedev na sve ili ništa početkom trećeg seta, a takav pristup doneo mu je dve vezane brejk lopte već u prvom gemu. Đoković je odgovorio sa četiri vezana poena, osvojio gem i već u narednom napravio novi brejk. Vrlo brzo bilo je i 3:0, Medvedev uspeo da “ostane u životu” do rezultata 4:2, a poslednju kakvu-takvu priliku propustio je u sedmom gemu kada je došao do 15:30 na servis Đokovića. Novak je sa tri vezana poena osvojio gem, a potom sa još jednim brejkom stavio tačku na meč.

Đoković se ovim trijumfom približio Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu koji imaju po 20 Grend Slem titula, pa bi večita lista Grend Slem osvajača do kraja godine mogla da dobije novi izgled.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODLUČENO: Poznato ko sudi derbi između Zvezde i Partizana

Utakmicu polufinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana koja je na programu u sredu, sudiće Miloš Milanović. Mladi arbitar...

POVEZANE OBJAVE