Novak posle trijumfa: Mislio sam da neću moći da zaigram u 4. kolu

Novak Đoković danas je osvojio Australian open po deveti put, kada je finalu porazio Danila Medvedeva. Srpski teniser na konferenciji za medije posle meča osvrnuo se na celokupono učešće na turniru i povredu sa kojom se susreo.

Diskvalifikacija me je pogodila emocionalno, mentalno, bio sam u naletu. Onda je bilo uspona i padova, malo je uvrnuto bez publike, možda sam malo izgubio motivaciju. Ali sam strašno želeo da počnem 2021. na najbolji mogući način, rekao je Đoković.

Porkomentarisao je nezgodu koja mu se dogodila u trećem kolu AO.

Nisam mislio da će biti realno da zaigram, dva sata pre 4. kola, izašao sam na teren i sve je izgledalo u redu. Bol je bio podnošljiv i prihvatio sam činjenicu da moram da igram sa tim, kazao je prvi reket sveta.

Nije mogao da se ne osvrne na svoje večite rivale.

Rodžer i Rafa me inspirišu, rekao sam to već i ranije. Dok oni traju, i ja ću, to je trka ko može više da osvoji, pokrećemo jedni druge do limita. Uvek smo uvek izvlačili najbolje iz sebe na slemovima. To je učinilo sve težim za nadolazeće generacije, ne znam koliko će trebati Cicipasu, Medvedevu i Zverevu, ali mislim da su opasno blizu, prokomentarisao je Đoković.

Posle povrede koju je doživeo, našao se na meti brojnih kritika javnosti, ali i kolega. Tejlor Fric njegov suparnik iz tog meča, prvi se oglasio sa provokativnim komentarom da je Novak lažirao povredu.

Nije bilo fer, ali nije prvi ni poslednji put. Nisam dozvolio da me to ometa, osvajanje titule je moj odgovor. Tokom ovih godina sam postao čvršći, izbegavam da me te stvari dotiču, fokusirao sam se na ono što mi je najvažnije, kazao je srpski teniser.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda – Partizan: Duel dva najveća srpska kluba možete pratiti na ovom kanalu

Ove sezone dva najveća srpska kluba sastaće se po četvrti put, a u ovoj sezonu su odrigrali 3 meča...

POVEZANE OBJAVE