Preokret u Bremenu, VAR opet imao glavnu reč [VIDEO]

Verder – Ajntraht 2:1(0:1)
Gebre Selasije 47′, Sardžent 62′ – Andre Silva 9′

Utakmicom u Bremenu počelo je 23. kolo nemačke Bundeslige. Može se reći da je otvoreno iznenađenjem, pošto je Verder slavio 2:1, što je prvi prvenstveni poraz Ajntrahta u 2021. godini.

Mada su u prošlom kolu pobedili Bajern, fudbaleri tima iz Frankfurta nisu uspeli da osvoje ni bod na ovom gostovanju i načinili su veliki korak unazad, kada je plasman u Ligu šampiona u pitanju.

A sve je počelo sjajno za goste. Igrao se 9. minut, Filip Kostić je poslao još jedan fantastičan centarušut levom nogom, Andre Silva je sve nadskočio i postigao lep gol glavom. Lopta se od stative odbila u mrežu nemoćnog Pavlenke. Imao je Ajntraht nakon toga još neke prilike, upravo je Portugalac propustio najbolju, ali je ostao na 19. postignutih golova. Uspeo je i Verder da zatrese mrežu Ajntrahta u prvom poluvremenu, Sardžent je bio precizan posle pola sata igre, ali je naknadnom proverom utvrđeno da je golu prethodio ofsajd. Nešto kasnije okvir gola gostiju uzdrmao je Milot Rašica.

Drugo poluvreme počelo je izjednačenjem. U kaznenom prostoru Ajntrahta odlično se snašao defanzovac Gebre Selasije i savladao je Trapa. Međutim, i ovaj pogodak se dugo proveravao i VAR je rekao da je regularan. Petanestak minuta kasnije usledio je potpuni preokret. Opet je Sardžent pogodio cilj, i ponovo je sudija Hartman čekao odluku iz VAR sobe. Ovog puta mladi Amerikanac je imao sreće, nedozvoljene pozicije nije bilo, presudili su centimentri.

Ajntraht je više napadao, ali je Verder bio opasniji u svojim ređim atacima. Posle lepe akcije Sardžent je uposlio Šmida, ovaj se već radovao svom prvom bundesligaškom golu, ali VAR kaže – ofsajd! Mogao je Ajntraht da izjednači, prilike su imali Luka Jović, koji je upao u igru sredinom drugog poluvremena, kao i još jednom Andre Silva, ali je Pavlenka bio na visini zadatka.

Posle ove pobede Verder, za koji je ceo meč igrao Miloš Veljković, nalazi se na deobi 11. mesta sa Hofenhajmom. Ajntraht i dalje deli treću poziciju sa Volfsburgom, obe ekipe imaju po 42 boda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar potpisuje i obara rekord: Kako će proći Zvezda?

Barak Bahar je posle nuspešne polusezone napustio Crvenu zvezdu neispunivši uopšte očekivanja, pošto se ispostavilo da je najgori trener...

POVEZANE OBJAVE