Bavarci se iskalili na Kelnu, Volfsburg gurnuo Hertu u ponor, Šalke se oprostio

Domaći timovi imaju maksimalan učinak do sada u utakmicama 23. kola Bundeslige. Posle sinoćnog trijumfa Verdera, danas su pobedili i Bajern, Dortmund, Volfsburg i Štutgart.

Posle dve utakmice bez pobede u prvenstvu Bajern je upisao tri boda u meču protiv Kelna i sigurno ostaje lider i po završetku ovog kola. Ipak, ne može se reći da su Bavarci odigrali neku spektakularnu partiju, i pored ubedljivog trijumf, a posebno trenera Flika mogu da zabrinu greške u poslednjoj liniji. Posle centaršuta Gorecke vođstvo domaćinu doneo je Maksim Čupo-Moting u 18. minutu. Prednost je duplirao Robert Levandovski u 33. minutu, a još jednu asistenciju upisao je Leon Gorecka.

Drugo poluvreme počelo je golom gostiju, Tunišanin Škiri iskoristio je pomalo komičnu reakciju odbrane Bajerna, prošetao se kroz kazneni prostor i prebacio istrčalog Nojera. Više od toga “jarčevi” nisu uspeli. Petnaestak minuta kasnije Tomas Miler, samo što je ušao u igru, prvi put nakon preležanog virusa, uposlio je Levandovskog koji je postigao još jedan gol, svoj 28. u prvenstvu. Mogli su gosti da smanje posle velike greške Nojera, ali je Dreksler, umesto prazne mreže, pogodio samo stativu. Kazna je ubzo usledila, još jedan povratnik u tim, Serž Gnabri, postigao je svoj šesti gol u 82. minutu za 4:1. Gnabri se još jednom upisao u strelce, bilo je to u 86. minutu za konačnih 5:1.

Dortmundu je trebalo dosta vremena da sruši bedem Arminije na “Signal Iduna parku”. U prvih 45 minuta “milioneri” su imali sijaset prilika, jednom su pogodili i okvir gola, ali se rezultat na semaforu nije menjao. Na početku nastavka Daud je doveo domaće u vođstvo, da bi desetak minuta docnije Sančo realizovao jedanaesterac za 2:0 i već tada bilo je jasno da bodovi ostaju u Dortmundu. Do kraja meča pogodio je i Brazilac Rejnier, posle samo jednog minuta provedenog u igri, na dodavanje Halanda, koji se danas nije upisao u strelce.

Da će Šalke naredne sezone igrati u Cvajti jasno je odavno, a “kraljevsko-plavi” doživeli su novi poraz u Štutgartu. “Švabama” je ovo bio tek drugi trijumf na domaćem terenu u prvenstvu, a najzaslužniji za njega bio je Japanac Endo, strelac dva prva gola. Njemu su to prvi pogoci u sezoni u bundesligaškoj konkurenciji. Pogađali su za domaće još Kalajdžić, najbolji strelac tima, te Klement i Didavi. Počasni pogodak za goste dao je Kolašinac.

Volfsburg se pobedom nad Hertom učvrstio na trećem mestu na tabeli i grabi ka plasmanu u Ligu šampiona, dok Berlincima ostaje grčevita bora za opstanak. Strelci za domaćina bili su Klunter, koji je pogodio sopstvenu mređu u 38. minutu, te Lakroa u poslednjem minutu meča. Za Hertu je u prvom poluvremenu igrao Nemanja Radonjić.

Bajern – Keln 5:1(2:0)
Čupo-Moting 18′, Levandovski 33′,65′, Gnabri 82′ – Škiri 49′

Dortmund – Bilefeld 3:0(0:0)
Daud 48′, Sančo 58′(p), Rejnijer 81′

Štutgart – Šalke 5:1(3:1)
Endo 10′,26′, Kalajdžić 34′, Klement 88′, Didavi 90+2′ – Kolašinac 40′

Volfsburg – Herta 2:0(1:0)
Klunter 38′(ag), Lakroa 90′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvanično: Đoković otkazao još jedan turnir!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati na mastersu u Madridu. Novaku će sledeći turnir najverovatnije biti Rim, koji...

POVEZANE OBJAVE