Minimalci ”Birmingemskih bandi”, Vulverhempton naborao čela navijačima Njukasla (VIDEO)

Pobede ekipa iz Birmingema i remi na severu Engleske za kraj subotnjeg programa u Premijer ligi.   

Zanimljiv dan u Premijer ligi okončan je remijem na ”Sent Džejms parku”. Njukals je osvojio važan bod u borbi za opstanak, dok je Vulverhempton vezao i peti meč bez poraza. Domaćin je imao više prilika, Almiron je pogodio stativu već u 12. minutu, a jedan gol je poništen ”Svrakama” posle pola sata igre. Njukasl je poveo golom Džamala Laselsa koji je odlično skočio na centaršut Frejzera u 52. minutu. Izjednačenje i bod ”Vukovima”, doneo je Ruben Neveš, takođe udarcem glavom, u 73. minutu. Mogli su gosti i do celog plena, ali je Dubravka na neverovatan način zaustavio pokušaj Fabija Silve glavom sa dva, tri metra.

Njukasl ima 26 bodova, četiri više od Fulama koji je prvi ispod crte, i svoj meč igra u nedelju.   

Vest Brom je uspeo da zabeleži tek treću pobedu u prvenstvu, ali i da borbu za opstanak učini zanimljivijom. Ekipa iz Birmingema sačuvala je šanse za spas, mada one nisu velike i dalje, ali je zato u grčevitu borbu za opstanak gurnula Brajton. Međutim, ”Galebovi” su samo krivi za ovaj poraz. Uspeli su da promaše dva penala, prvo Paskal Gros u 19. minutu, kada je pogodio prečku, a onda i Deni Velbek u 75. koji je uzdrmao stativu. Uz sve to jedan pogodak gostima je i poništen od strane sudije Mejsona u 30. minutu, kada se stvorila prava zbrka na terenu. Inače, gol odluke pao je već u 11. minutu, a strelac je bio Kajl Bartli na ubacivanje Galagera.   

Jedan gol rešio je meč u Lidsu, a postigli su ga gosti u ranoj fazi meča. Izgleda da je danas bio srećan dan za timove iz Birmingema, pošto je Aston Vila pogotkom Anvara El Gazija u 5. minutu prekinula niz od dva meča bez trijumfa, ali se i revanširala Jorkšircima za ubedljiv poraz na ”Vila parku” u prvom delu sezone. Vila je i ovaj meč odigrala bez najboljeg fudbalera Džeka Griliša, a sa ova tri boda učvrstili su se u zlatnoj sredini.

Vest Brom – Brajton 1:0(1:0) Bartli 11′
Lids – Aston Vila 0:1 (0:1) El-Gazi 5′
Njukasl – Vulverhempton 1:1 (0:0) Lasels 52′ – Neveš 73′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIVŠI TRENER PAO EUFORIČAN: Želi povratak evroligaške titule u Atinu!

Košarkaši Panatinaikosa plasirali su se juče na završni turnir Evrolige. Savladali su u majstorici Makabi i otišli na F4. Prvi...

POVEZANE OBJAVE