Danilović: Stranac u reprezentaciji? Nije vreme za to

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je za ,,Blic” da selekciji naše zemlje nije potreban strani igrač.

Iako smo 2015. godine imali primer, doduše u ženskoj selekciji kada je Amerikanka Danijel Pejdž obukla dres reprezentacije, prvi čovek Saveza Predrag Danilović smatra da u muškoj konkurenciji trenutno nije vreme za to. Samim tim, ne isključuje mogućnost da se stranac ipak pojavi u nacionalnom timu.

– Znate kako, niko nije završio srpska posla. Ni u čemu. Ko misli da će da završi srpska posla, taj je u zabludi. Ja nemam tu zabludu, ali nisam siguran da ne bi bilo otpora. Da mi nismo košarkaška nacija, ne bi bio problem da stranac igra za nas. Međutim, mi smo košarkaška nacija i svi mislimo da je reprezentacija naša lična stvar i, da se razumemo, tako treba i da bude. Mi smo narod koji ide iz ekstrema u ekstrem, ali mislim da nije vreme za stranca u reprezentaciji. Ne kažem da neće toga biti, ali sada nije vreme za to – rekao je Danilović.

On je potom prokomentarisao predstojeće Olimpijske igre i istakao da gaji nadu da će svi igrači biti zdravi, pa da će Srbija na najveću svetsku smotru otići u najjačem sastavu i uzeti medalju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IMALI TU ČAST: Mladi košarkaši Partizana testirali, predstavljen teren pred F4 (FOTO)

Završni turnir FIBA lige šampiona počinje sutra u Beogradu. Za trofej se bore Tenerife i Peristeri, odnosno Unikaha i Mursija. Turnir...

POVEZANE OBJAVE