Bavarci dali Dortmundu dva gola prednosti i opet pobedili, novi het-trik Levandovskog [VIDEO]

Bajern – Dortmund 4:2(2:2)

Levandovski 26′,44′(p),90′, Gorecka 88′ – Haland 2′,9′

Bajern je i sedmi put uzastopno pobedio Borusiju iz Dortmunda na svojoj ”Alijanc areni” u Bundesligi, a u tih sedam mečeva dao im je 30 golova.   

Kao i što smo očekivali, u novom ”Der Klassikeru” gledali smo fantastičan fudbal i uživali u golovima. Počelo je iznenađujućim vođstvom gostiju posle samo 70 sekundi igre. Erling Haland se odlučio na udarac sa distance lopta je malo zakačila Boatenga i završila u mreži iza leđa Nojera. Još se Bavarci nisu oporavili od šoka, a već je bilo 2:0 za ”Milionere”. Strelac je opet bio Haland, samo je ovog puta najveći deo posla završio Torgan Azar, lepim prodorom i pravovremenim dodavanjem.   

Počeo je šampion polako da plete mrežu oko gola Borusije, a zaostatak je prepolovljen u 26. minutu. Liroj Sane je oštro uputio loptu pred gol, tamo je bio, naravno, Robert Levandovski koji je samo postavio nogu i prosledio je u mrežu. U prvi mah je pogodak poništen zbog ofsajda, ali je lako ustanovljeno da Poljak nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Nisu uspeli gosti da sačuvaju prednost ni do poluvremena, u 44. minutu Humels je srušio Komana, a posle dužeg pregledavanja snimka pokazano je na belu tačku. Egzekutor je bio Levandovski, pa su timovi na pauzu otišli u egalu.   

Drugo poluvreme bilo je slabije. U 60. minutu povredio se Haland, pa je morao van igre. Jednu šansu za goste imao je Azar, a za domaće Levandovski. Ulazilo se polako u finiš, tome su se najviše radovali fudbaleri Lajpciga, ali kada igra Bajern nikad nije gotovo. U 88. minutu Gorecka je dobro zahvatio loptu, ona je krenula u desni donji ugao gola golaman Hica, koji nije uspeo da je sustigne. Samo što su gosti krenuli sa centra, nadajući se nekom čudu i izjednačenju, opet su surovo kaženjeni. Još jednom je Hica savladao Levandovski, kome je to bio već 31. gol u 24 kola Bundeslige. Sva je prilika da će fantastičnji poljski centarfor oboriti i rekord Gerda Milera koji je postigao 40 golova u sezoni 1971/72.   

Bajern je opet prvi, ima dva boda više od Lajpciga, dok je Dortmund na šestom mestu i zaostaje četiri boda za Ajntrahtom koji je četvrti, odnosno poslednji u zoni plasmana u Ligu šampiona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Određeni arbitri za Evropsko prvenstvo!

Određeni su arbitri i za predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati u Nemačkoj. Spisak je od 19...

POVEZANE OBJAVE