“Bikovi” na vrhu bar u naredna tri sata, Kostić gol za bod Ajntrahta, kapitalni bodovi Herte

Uzbudljivo je bilo ovog popodneva na terenima u Bundesligi, a tek nas očekuje čuveni “Der Klassiker”, duel između Bajerna i Borusije iz Dortmunda.

Dok se taj meč ne okonča, na vrhu tabele šepuriće se ekipa Lajpciga. “Bikovi” su lako pobedili u Frajburgu i još jednom pokazali da neće odustati od “salatare”. Nkunku je doveo Lajpcig u vođstvo u finišu meča u Frajburgu, Norvežanin Sorlot je duplirao prednost, da bi konačan rezultat 3:0, istovetan kao i u jesenjem delu prvenstva, postavio Emil Forsberg.

Ajntrahtu su trebali bodovi protiv Štutgarta, posebno nakon poraza u Verderu. Znalo se da neće biti lako protiv “švaba” koje su odlične na gostovanjima i to se potvrdilo kao istinito. Posle slabog prvog poluvremena Filip Kostić je zatresao mrežu gostiju u 55. minutu, ali je taj gol, posle dugog proveravanja, poništen zbog ofsajda. Strpljivi gosti čekali su svoju šansu i iskoristili je u 68. minutu kada je Saša Kalajdžić postigao svoj već 12. gol u prvenstvu i postao najbolji strelac Štutgarta. Samo minut kasnije ponovo na scenu stupa Filip Kostić, koji je preciznim udarcem savladao Kobela i izjednačio. Do kraja meča domaći su svim silama pokuašavili da dođu do pobede, imali su nekoliko prilika, uključujući i onu Andre Silve u 90. minutu, ali se rezultat nije menjao. U timu Ajntrahta od prvog minuta u postavi su bili i Filip Kostić i Luka Jović.

Najzad je jedan dobar rezultat ostavio i Bajer iz Leverkuzena. “Farmaceuti” su gostovali u Menhengladbahu kod Borusije i slavili minimalnim rezultatom. Obe ekipe igrale su na pobedu, šansi je bilo na obe strane, a jedini gol postigao je Patrik Šik u 76. minutu. On je dobro pratio akciju Dijabija, čiji je udarac odbranio Zomer, ali je češki internacionalac odbijenu loptu poslao u mrežu. Sada je Bajer ponovo u igri za plasman u Ligu šampiona.

Prava goleada viđena je u prvom poluvremena meča u Sinshajmu koje je Hofenhajm dobio sa 2:1 protiv Volfsburga. Malo ko je mogao da pomisli da će rezultat prvih 45 minuta biti i konačan. Baumgartner je u ranoj fazi meča doveo domaće u vođstvo, petnaestak minuta kasnije izjednačio je Veghorst, ali je Andrej Kramarić, pred odlazak na odmor, ponovo obezbedio gol prednosti za Hofenhajm. Kod oba gola domaćina asistent je bio Pavel Kaderabek. U nastavku je Volfsburg imao dve dobre prilike, ali je doživeo prvi prvenstveni poraz još od 3. januara. Mijat Gaćinović se još oporavlja od povrede i nije bio u timu Hofenhajma.

Uzbudljivo je bilo u Berlinu gde je Herta tražila bodove spasa protiv Augzburga. Nije dobro počelo za domaćina, Slovak Beneš je, svojim prvim golom u dresu Augzburga, doveo goste u vođstvo već u 2. minutu i to je bio aktuelan rzultat sve do 62. minuta kada je Pjontek, udarcem glavom, poravnao. Kada se očekivao kraj meča, u 87. minutu je dosuđen penal za domaćina, fudbaleri Augzburga su žestoko protestovali, ali je nešto kasnije Lukebakio sa bele tačke doneo trijumf Herti, prvi od 2. januara. Nemanja Radonjić zbog povrede nije bio u sastavu tima iz Berlina.

Menhengladbah – Leverkuzen 0:1(0:0)
Šik 76′

Ajntraht – Štutgart 1:1(0:0)
Kostić 69′ – Kalajdžić 68′

Frajburg – Lajpcig 0:3(0:1)
Nkunku 41′, Sorlot 64′, Forsberg 79′

Herta – Augzburg 2:1(0:1)
Pjontek 62′, Lukebakio 87′(p) – Beneš 2′

Hofenhajm – Volfsburg 2:1(2:1)
Baumgartner 8′, Kramarić 41′ – Veghorst 23′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON USPEŠNIH KVALIFIKACIJA: Međedović u drugom kolu Madrida!

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u narednu rundu mastersa u Madridu. Posle velike borbe i skoro dva i po...

POVEZANE OBJAVE