Trenuci odluke: ,,Parni valjak” odavno ne melje, Filipovski pred otkazom

Partizan je večeras doživeo još jedan poraz. Cibona je u Beogradu posle produžetka i veoma dramatičnog meča, slavila.

Gde su crno-beli pogrešili u subotu veče? Ili pre tri noći? Ili protiv Zadra, Igokee, Cedevite Olimpije, Budućnosti, Borca po drugi put? Sve ove utakmice su crno-beli napustili pognutih glava u prethodna tri meseca. Od 3. januara, posle trijumfa nad Splitom Partizan nije zabeležio pobedu u ABA ligi. U međuvremenu, slavio je tim Saša Filipovskog protiv Trenta i Lokomotive u Evrokupu, ali i izgubio od istih, kao i od Metropolitana, sa kojim ga revanš čeka 10. marta ,,za goli život”.

Ko je kriv? Ima li svrhe upirati prstom? Da li će Uprava kluba preuzeti nešto povodom crne serije ,,parnog valjka”?

Sve su to pitanja koja muče navijače, ali i javnost.

,,Filipovski odmah da ode”, ,,Zali Boze ovu sezonu”, ,,Sramota”… neki su od komentara ,,grobara” na društvenim mrežama.

Nije se mnogo promenilo u strukturi pobedničkog tima Partizana od prošle sezone, koji je, doduše sa drugim trenerom, do prekida sezone bio prvi u ABA ligi i čekao meč sa Uniksom u 1/4 finalu Evrokupa, gde se plasirao kao prvi u grupi sa pet pobeda i jednim porazom.

Međutim, iako je Andrea Trinkijeri otišao ,,trbuhom za kruhom” ili su razlozi ipak kompleksniji, tim je ostao približno isti? Novi trener Šćepanović se zadržao do oktobra, došao je Filipovski. Volden je otišao u komšiluk na Mali Kalemegdan, pozdravljeni su Pejners, Reding, Mekadu, Angola, Birčević. S novom sezonom došli su i neki novi igrači, koji su imali uloge statista u timu, pa su i oni ubrzo skinuli crno-beli dres. Od košarkaša koji su stigli i zadržali zadržali se, tu su Dangubić, Mika, Perkins i donedavno je bio Mekintajer. Nemanja Gordić postao je mornar nešto pre kraja prvo dela sezone. Poslednjih nekoliko utakmica skidali su se i neki juniori, pre svega osamnaestogodišnji Radovanović i Stefanović.

Šta se dogodilo? Kako je ,,parni valjak” prestao da melje? Da li je u pitanju psihički pad u igri crno-belog tima? Ili je promena nekolicine igrača uistinu uticala na stanje u ekipi?

Ipak, trener crno-belih posle večerašnjeg poraza rekao je nešto što bi bio najbolji odgovor na bezbroj postavljenih pitanja.

Situacija sigurno nije dobra. Prespavaću i sutra ću razgovarati sa upravom i ljudima iz kluba, kako bismo pronašli neko rešenje. Situacija nije dobra ni za mene ni za klub, jasan je Filipovski.

Istina, mogao je Partizan da prekine crni niz, ali posle 45 minuta čiste igre slavili su ipak gosti.

Iako smo i pre utakmice ostali bez Zagorca na pozicijama tri i četiri, mislim da su mladi igrači dali dobre izmene. Imali smo pobedu, dogovor je bio da nikako ne ostavljamo šut za tri poena, igrač je pao, desilo se to što se desilo i ostavili smo samog igrača na tri poena. Imali smo tu poslednju odbranu, pa onda i napad, nismo uspeli da rešimo. Nespretno smo odigrali završnicu i moramo da priznamo pobedu Ciboni, zaključio je Filipovski.

Bilo kako bilo, lament nad crno-belim delom Beograda već dugo traje… Sukobljavajući se sa ovim velikim problemom, trebalo bi odupreti se želji da pokušamo sami da ga rešimo, dopuštajući emocijama da nadvladaju zdrav razum i pustiti naredne sate i dane da odluče hoće li ,,parni valjak” ponovo u pogon.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAD I TRUD SE ISPLATILI: Bivši golman Intera i Milana u Juventusu!

Bio je član Intera i Milana, a sada će pojačati Juventus! Kako prenose italijanski mediji, Vojćeha Ščensnog će među stativama zameniti...

POVEZANE OBJAVE