Sprečena nepravda: Vojvodina nastavlja odbranu trofeja u Kupu

Spartak ŽK – Vojvodina 1:2 (0:0)
62′ Šimura – 58′ Čović, 69′ Bojić

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u drugo uzastopno polufinale Kupa Srbije pošto su u Subotici savladali Spartak ŽK sa 2:1.

Nenad Lalatović i njegova četa nastavljaju ka odbrani trofeja, posle pobede na samom severu zemlje i utakmice koja je neregularnim golom mogla da ode u potpuno drugom smeru.

Gosti su stvorili nekoliko prilika, a među najistaknutijima je bila šansa Nikole Drinčića. Iskusni vezista je šutirao posle odložene lopte Mrkaića, ali je golman Dujmović nogama intervenisao.

Prethodno su dve sporne situacije obeležile start meča. Svoju odluku da pokaže na belu tačku za Spartak, preinačio je glavni arbitar Minaković posle asistencije pomoćnika i bila je to dobra reakcija. Ubrzo je poništio pogodak Subotičanima, kada je rukom igrao Furtula. Usporeni snimak nije najbolje pokazao da li je ili nije igrao rukom napadač Spartaka, ali je utisak da se ipak jeste koristio nedozvoljenim sredstvima.

U drugom poluvremenu, igralo se mnogo brže, posebno na polovini Spartaka. Vojvodina je bila bolja i to je rezultiralo golom Nemanje Čovića, koji je raspalio sa dvadesetak metara i uz pomoć žabice savladao Dujmovića. Mogao je možda i bolje čuvar mreže Spartaka, budući da je iz kolena i tukao odlični Čović.

Ubrzo je usledilo izjednačenje, doduše, neregularno. Fenomenalan dalekometni šut Šimure završio je na prečki, pa na stativi, lopta je pala na liniju, ali nije ušla u gol. Sudija Minaković je odmah pokazao na centar, što je izazvalo nezadovoljstvo kod igrača iz Novog Sada.

Pravda je posle sedam minuta zadovoljena. Dugu loptu poslao je Brailić pri intervenciji, Tekijaški nije dobro gradio Bojića, koji se provukao pored defanzivca Spartaka i potom prebacio golmana Dujmovića za 2:1.

Sve pokušaje Spartaka uspevali su da odbiju defanzivci Vojvodine do kraja meča, iako su i sami gosti u jednoj situaciji kada je centrirao Simić bili nadomak dobre prilike.

Vojvodina se tako pridružila Radniku iz Surdulice koji je ranije tokom dana savladao TSC posle penala.

Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE