Menhengladbahov crni niz se nastavlja, bodovi ostaju u Augzburgu [VIDEO]

Augzburg – Menhengladbah 3:1 (0:0)
Vargas 52′, Rihter 76′, Han 89′ – Nojhaus 68′

Ne piše se ništa dobro Borusiji iz Menhengladbaha u revanšu sa Mančester Sitijem u utorak. “Ždrepci” su u prvom meču 25. kola Bundeslige poraženi u Augzburgu 3:1, čime su vezali šesti uzastopni poraz, računajući sva takmičenja, a već osmu utakmicu na kojoj nisu pobedili.

Mnogo prilika imao je Menhengladbah u prvih 45 minuta meča u Augzburgu, nisu uspeli da daju gol ni iz jedanaesterca u 38. minutu, pošto je kapiten Lars Štindl šutirao pored stative. Kazna za promašene prilike usledila je u 52. minutu, Kaliđuri je izveo korner, a Vargas odlično skočio na prvoj stativi i poslao loptu u mrežu nemoćnog Zomera.

Ponovo je Borusija promašivala, u tome su se isticali Lazaro i Štindl, ali je uspela da izjednači u 68. minutu posle preciznog udarca Nojhausa.

Nagoveštavao se preokret, ali je ponovo poveo Augzburg, ovog puta strelac je bio spretni Rihter. Na kraju meča, u 89. minutu, usledio je brz kontra napad domaćina koji je rutinski realizovao Andre Han. Menhengladbah je ostao na 10. mestu sa 33 boda, dok je Augzburg skoro prebrinuo brige oko opstanka, sada je 13. sa 29 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUFINALE ABA LIGE: Partizan i Zvezda nemaju gde da igraju svoje mečeve

Poznati su svi polufinalisti ABA lige, ali kako stvari stoje polufinalne utakmice neće skoro početi. U borbi za polufinale sastaju...

POVEZANE OBJAVE