Bavarci bez problema, Kvajsonov zlatni gol za Majnc, Šalke nastavio da se bruka [VIDEO]

Nastavljeno je 25. kolo nemačke Bundeslige. Domaće ekipe dobile su tri meča, dok je šampion Bajern slavio u Bremenu.

Verder je poslednji put pobedio Bajern pre više od 12 godina, ali je jesenas prekinuo niz od 19 uzastopnih poraza, osvojivši bod na “Alijanc areni”. Ipak, danas nije mogao ništa protiv raspoložene bavarske mašine. U 22. minutu Gorecka je posle kornera glavom pogodio mrežu Verdera, a 13 minuta kasnije Serž Gnabri je povisio na 2:0.

Sve dileme rešio je pogodak Roberta Levandovskog u 67. minutu. Bio je to 32. gol Poljaka u 25 kola, nestvaran učinak! Levandovski je bio na pravom mestu i dobijenu loptu lako poslao iza leđa Pavlenke. Sve što je Verder uradio bio je počasni pogodak Fulkruga u finišu susreta. Naš Miloš Veljković igrao je poslednjih dvedesetak minuta za domaći tim. Bajern je sada odmakao na pet bodova razlike u odnosu na Lajpcig, koji u nedelju igra sa Ajntrahtom.

Majnc je osvojio tri veoma važna boda protiv Frajburga i trenutno je van zone ispadanja, na 16. mestu, po prvi put od početka sezone. Ovo je drugi trijumf ekipe Majnca nad Frajburgom u aktuelnom prvenstvu. Obe ekipe su po jednom pogodile okvir gola, a jedini pogodak delo je Šveđanina Robina Kvajsona u 84. minutu. Novu pobedu ostvario je Union Berlin, i to posle preokreta, nad Kelnom. “Jarčevi” su dobili prvo poluvreme pogotkom Dude sa bele take u sudijskoj nadoknadi. izjednačio je, takođe sa penala, kapiten domaćih Maks Kruze, na startu nastvaka, a trijumf domaćina doneo je Trimel u 67. minutu. Berlinci su i dalje u konkurenciji za plasman u Evropu, nalaze se na sedmom mestu, dok će se Keln grčevito boriti za opstanak.

Nikakvih problema nije imao Volfsburg da pobedi Šalke na svom stadionu. Gosti su se odavno oprostili od elite, a ovo je drugo uzastopno gostovanje na kome primaju pet golova. “Kraljevskoplave” je načeo njihov štoper, Škodran Mustafi, koji je postigao autogol u 32. minutu, da bi pravi potop nastao u drugom poluvremenu. Tada su mrežu Šalkea pogađali Veghorst, Baku, Brekalo i Filip. “Vukovi” su se učvrstili na trećem mestu, sada imaju 48 bodova, dok je Šalke na začelju sa samo 10.

Verder – Bajern 1:3(0:2)
Fulkrug 86′ – Gorecka 22′, Gnabri 35′, Levandovski 67′

Union Berlin – Keln 2:1(0:1)
Kruze 48′(p), Trimel 67′ – Duda 45+2′(p)

Volfsburg – Šalke 5:0(1:0)
Mustafi 32′(ag), Veghorst 51′, Baku 58′, Brekalo 64′, Filip 79′

Majnc – Frajburg 1:0(0:0)
Kvajson 84′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Niko kao španki veteran: Ljuj ispisao istoriju Evrolige

Košarkaši Real Madrida poveli su sinoć u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige protiv Baskonije, a susret je obeležio veteran kraljevskog kluba...

POVEZANE OBJAVE