Mukoko overio trijumf Dortmunda i najavio veliku karijeru, Herta blizu Cvajte

Dortmund – Herta 2:0(0:0)

Brand 54′, Mukoko 90+1′

Subotnji program u Bundesligi okončan je utakmicom između Borusije i Herte u Dortmundu.   

”Milioneri” su uspeli da osvoje tri boda i nastave bitku za još jedan plasman u Ligu šampiona, u kojoj su, u ovogodišnjem izdanju, stigli u četvrtfinale. Možda ih je baš meč sa Seviljom, od pre nekoliko dana, omeo da pruže bolju partiju protiv Berlinaca, ali su bodovi ono što je najvažnije za tim trenera Edina Terzića.     

U prvom poluvremenu Dortmund je imao samo dve prilike, propustili su ih Marko Rojs i mladi Englez Belingem, ali su domaći dominirali u nastavku. Do prednosti su stigli u 54. minutu, udarac Julijana Branda nije bio iz kategorije neodbranjivih, ali se golman Jarštajn nije najbolje snašao i lopta mu se izmigoljila iz ruku. Sve je kasnije bilo lakše za Dortmund, a pogotovo od 80. minuta, kada je Darida zaradio direktan crveni karton zbog grubog starta na Rojsu. Povređenog napadača zamenio je poletarac Jusufa Mukoko i posle samo pet, šest minuta na terenu, postigao je novi gol. Mukoko je iskosa, iz teške situacije, loptu poslao Jarštajnu kroz noge za konačnih 2:0, a sebi upisao već treći gol u prvenstvu. Inače Mukoko je najmlađi debitatn i strelac u istoriji Bundeslige.     

Herta je sada samo zbog nešto bolje gol razlike u odnosu na Majnc van zone ispadanja, dok je Dortmund prišao na bod zaostatka od Ajntrahta koji zauzima četvrto mesto, a u nedelju gostuje u Lajpcigu. U sastavu Herte nije bilo Nemanje Radonjića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE