Jović promašio pobedu u Lajpcigu, Leverkuzen opet izgubio [VIDEO]

Odigrane su još dve utakmice 25. kola Bundeslige, preostao je još duel u Štutgartu.

U derbiju kola Lajpcig je dočekao ekipu Ajntrahta iz Frankfurta. Posle pobede Bajerna u Bremenu, “bikovima” je trebao trijumf da bi ponovo došli na dva boda zaostatka, dok su gosti pokušavali da se učvrste na mestu koje vodi u Ligu šampiona nakon dve utakmice bez pobede.

Na kraju, niko nije stigao do tri boda, pa su oba rivala morali da se zadovolje samo po jednim. Domaćin je prekinuo niz od šest pobeda u Bundesligi, a Ajntraht je vezao treći meč bez trijumfa. Posle 0:0 u prvom poluvremenu, bez mnogo prilika i uz jedan poništen gol domaćina, Lajpcig je poveo na samom startu nastavka. Odbijenu loptu od strane golmana Trapa, spremno je dočekao Emil Forsberg i smestio je u mrežu. Izjednačio je Japanac Kamada, 15 minuta kasnije, koga je uposlio najbolji strelac Ajntrahta Andre Silva.

Filip Kostić je igrao od starta, a Luka Jović je zamenio Andrea Silvu u 72. minutu. Upravo posle akcije srpskih reprezentativaca u 85. minutu, Ajntraht je mogao do pobede. Kostić je proigrao Jovića, ali je njemu lopta malo odskočila pre udarca i nije pogodio okvir gola Gulačija. Lajpcig sada zaostaje četiri boda za Bajernom, dok je Ajntrah ostao četvrti, ali sada ima samo dva boda više od Dortmunda.

Veliko iznenađenje dogodilo se na “Baj areni” u Leverkuzenu. Bodove sa ovog stadiona odnela je i Arminija iz Bilefelda, novajlija u eliti. Bajer ne može da se prepozna u 2021. godini, sa liderske pozicije skliznuli su na šesto mesto, a ispali su iz Lige Evrope i DFB kupa. Oba pogotka za goste, koji se grčevito bore za opstanak, dali su japanski internacionalci, Ritsu Doan i Masaja Okugava. “Farmaceuti” su uspeli samo da ublaže poraz preko Patrika Šika pet minuta pre kraja utakmice. Posle ove pobede Arminija je na 15. mestu i napustila je zonu ispadanja.

Lajpcig – Ajntraht 1:1(0:0)
Forsberg 47′ – Kamada 61′

Leverkuzen – Arminija 1:2(0:1)
Šik 85′ – Doan 18′, Okugava 57′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đoković rešio sve dileme: Nenad Zimonjić je (VIDEO)

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković se na terenima u centru Foro Italiko sprema za nastup na Mastersu u...

POVEZANE OBJAVE