Lu-La tandem za novu pobedu Intera, Parma prekinula crni niz pobedom nad Romom

Odigrane su prve tri utakmice današnjeg programa u Seriji A.

Novim trijumfom Inter se dodatno približio osvajanju Skudeta, na koji čeka 11 godina. Gostovanje u Torinu bilo je teško, a za pobedu su ponovo najzaslužiji Romelu Lukaku i Lautaro Martinez, strelci pogodaka za Inter, na čijoj klupi nije bilo trenera Kontea zbog suspenzije.

U prvih 45 minuta nije bilo golova, Martinez je imao dve šanse za goste, dok je kolosalnu priliku za “granatu” propustio Lijanko Vojinović, kada je sa pet metara glavom pogodio stativu. Inter je poveo sa bele tačke, strelac je bio Lukaku, a prethodno je Ico bespotrenbno srušio Lautara Martineza na ivici kaznenog prostora.

Pomalo neočekivano Torino je poravnao u 70. minutu, najspretniji u gužbi pred golom Intera bio je Sanabrija. Činilo se da domaći mogu do važnog boda u borbi za opstanak, ali je Lautaro Martinez, na atraktivan način, glavom postigao gol u 85. minutu, posle odličnog centaršuta Aleksisa Sančeza. Inter se učvrstio na čelu tabele, ima devet bodova više od Milana, uz utakmicu više, dok je Torino, za koji je igrao Saša Lukić, na 18. mestu sa 20 osvojenih bodova, ali i dve zaostale utakmice.

Roma je neočekivano poražena u Parmi, protiv tima koji je bio u neverovatnoj seriji od 17 utakmica bez trijumfa u prvenstvu. “Krstaši” su i dalje u zoni ispadanja, ali sada sa mnogo boljim izgledima da je uskoro napuste. Katastrofalna postavka odbrane gostiju dopustila je Mihaili da lako ubaci loptu u mrežu posle dodavanja Denisa Mana u 9. minutu. Na 2:0 povisio je Brazilac Ernani sa bele tačke, pošto je prethodno Ibanjez skrivio jedanaesterac. Najbolju priliku za Romau imao je Džeko tek u sudijskoj nadoknadi. Roma je napravila veliki korak nazad u pokušaju da se domogne Lige šampiona, ostali su na petom mestu, ali njihovi konkurenti tek treba da odigraju svoje mečeve.

Nedeljni program u Seriji A počeo je okršajem Bolonje i Sampdorije na stadionu “Renato D’Alara”. Tim Siniše MIhajlovića slavio je protiv njegovog bivšeg kluba sa 3:1 i stigao u sigurnu zonu. Bolonja je povela golom Muse Baroua koji je glavom pogodio mrežu gostiju u 27. minutu, ali je deset minuta kasnije poravnao iskusni Kvaljarela. Do poluvremena je Šveđanin Svanberg doneo novu prednost domaćina, da bi trijumf Bolonje overio Sorijano dvadesetak minuta pre kraja. Bolonja je prekinula niz od dva uzastopna poraza, dok je tim iz Đenove vezao i peti meč bez pobede u Seriji A.

Parma – Roma 2:0(1:0)
Mihaila 9′, Ernani 55′(p)

Torino – Inter 1:2(0:0)
Sanabrija 70′ – Lukaku 61′(p), L. Martinez 85′

Bolonja – Sampdorija 3:1(2:1)
Barou 27′, Svanberg 41′, Sorijano 70′ – Kvaljarela 37′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BLIZU SEDME DECENIJE: Čuveni Romario ponovo igra fudbal! (VIDEO)

Fudbaleri Brazila su najtrofejnija nacija kada je reč o broju titula prvaka sveta. Poslednju su osvojili 2002. godine golovima Ronalda....

POVEZANE OBJAVE