”Švabe” ispunile cilj, opstanak gotova stvar

Štutgart – Hofenhajm 2:0 (1:0) Kasim 15′(ag), Kalajdžić 64′

Odigran je poslednji meč 25. kola nemačke Bundeslige.   

Strahovali su navijači Štutgarta da li njihovi ljubimci imaju kvalitet da opstanu u eliti nakon povratka prošlog leta iz Cvajte. Ispostavilo se da imaju za mnogo više od toga, i posle trijumfa nad Hofenhajmom, tek trećim na svom terenu, ali devetim ukupno, gotovo da su rešili sve probleme.    

Vođstvo domaćih stiglo je u 15. minutu posle autogola fudbalera iz Gane, Adama Nuhu Kasima, da bi konačan rezultat postavio Saša Kalajdžić, najbolji fudbaler i strelac Štutgarta ove sezone. Austrijskom internaconalcu ovo je bio već 13. pogodak u ovogodišnjoj Bundesligi. Hof je ponovo razočarao, četa trenera Sebastijana Henesa nalazi se tek na 11. mestu i od novog izlaska u Evropu, najverovatnije, neće biti ništa. ”Švabe” sada zauzimaju 8. mesto sa 36 bodova, četiri manje od Leverkuzena, poslednjeg tima u zoni plasmana u evropske kupove. MIjat Gaćinović opet nije igrao za Hofenhajm, pošto se još nije oporavio od povrede.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Problem u najavi: Duljaj najavio sebi novu kaznu

U 173. večitom derbiju suspendovanog Igora Duljaja zameniće Albert Nađ, a komunikacija trenerskog tandema mogla bi da izazove dodatne...

POVEZANE OBJAVE