Liverpul se vraća: Žota presudio ,,svojima” posle 108 minuta fudbala [VIDEO]

Fudbaleri Liverpula savladali su Vulverhepton na ,,Molinou” sa 1:0 u okviru 28. kola Premijer lige.

Vulverhempton je bio taj koji je bolje otvorio utakmicu sa nekoliko opasnih napada i centaršuteva, ali je Alison nakon prvobitne nesigurnosti, uspevao da spreči domaće da povedu. S druge strane, Jirgen Klop je izveo identičan sastav kao minule sedmice protiv Lajpciga u Ligi šampiona, sa Fabinjom u vezi i Žotom u napadu i ponovo je to dalo rezultat.

Vidljivo je koliko Fabinjo znači kada je na svojoj poziciji, ali i kada Liverpul ima golgetera kakav je Žota u svom timu.

Upravo je sjajni Portugalac, koji je odsustvovao oko dva meseca zbog povrede, i doneo prednost Liverpulu i to pred smiraj prvog poluvremena. Iz prve je šutirao posle dodavanja Manea, a Rui Patrisio je kapitulirao u svom uglu. Proslavio je tiho napadač ,,crvenih” ovaj pogodak, iako je bilo vidno da mu je mnogo značio, budući da je nastpao za Vulverhempton pre Liverpula. Prethodno je i Mane imao odličnu šansu, ali nakon što je obišao Patrisija, nije šutirao budući da je loše iskontrolisao loptu.

Odbrana Liverpula sa Kabakom i Filipsom je sasvim solidno funkcionisala, o čemu govori i to da nisu dozvolili rivalu da savlada Alisona.

Utakmicu je obeležila i povreda glave Ruija Patrisija. On se sudario sa saigračem u pokušaju da se spreči Mo Salah koji je postigao gol, ali je on poništen nakon što je sudija nekoliko desetina sekundi kasnije podigao zastavicu. Da se poštuje praksa od ranije i da se odmah signalizira nedozvoljena pozicija, mnogo povreda poput ove bile bi izbegnute…

Više od deset minuta trajala je pauza, pa se zašlo u duboku nadoknadu – tačnije igralo se do 108. minuta. Napadao je Vulverhempton, pritiskao, ali promene rezultata nije bilo.

Liverpul je trenutno 6. sa 48 bodova, dok su Vulvsi 13. sa 35.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUVREME U ARENI: Partizan na krilima navijača, +8 za crno-bele!

Košarkaši Partizana igraju duel 32. kola Evrolige protiv Olimpijakosa. Nakon prvog poluvremena, ekipa Željka Obradovića vodi sa 40:32 Crno-beli su bolje...

POVEZANE OBJAVE