“Građani” sa pola snage u četvrtfinalu: De Brujne i Gundogan završili posao u prvih 20 minuta [VIDEO]

Mančester siti – Borusija Menhengladbah 2:0 (2:0) – prvi meč 2:0
De Brujne 12′, Gundogan 18′

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona. “Građani” su i u revanšu savladali Menhengladbah istim rezultatom, a čitav posao završili su u prvih dvadesetak minuta meča na “Puškaš Areni” u Budimpešti.

Prvu priliku na meču imao je Foden već u 7. minutu, ali je golman Zomer sjajno intervenisao. Pet minuta kasnije nije imao nikakvih šansi protiv Kevina de Brujnea. Mahrez je dobio loptu na desnoj strani, kratko je dodao do Belgijanca koji je raspalio po lopti sa dvadesetak metara i doveo “građane” u vođstvo.

Taj gol odredio je putnika među osam najboljih, a tačku na ishod ovog dvomeča stavio je Gundogan posle sjajne akcije. Foden je perfektno asistirao nemačkom reprezentativcu, koji je izašao sam ispred Zomera i plasirao loptu u mrežu.

Bilo je još prilika u prvih 45 minuta, De Brujne je mogao da postigne još jedan gol međutim Zomer je u 35. minutu izbacio loptu u korner posle njegovog udarca. Menhengladbah je uzvratio u 40. minutu, odličnu priliku imao je Embolo, koji je iskosa sa leve strane poslao loptu tik pored stative.

U drugom poluvremenu igrači Pepa Gvardiole kontrolisali su dešavanja na terenu i mirno priveli meč kraju, a u završnoj fazi meča imali su još dve prilike da pobedu učine ubedljivijom. Najpre je Zomer zaustavio udarac Mahreza, da bi pred kraj utakmice Alžirac iz dobre pozicije šutirao pored gola nakon asistencije De Brujnea.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE