Mitrović o Kolarovu, Milivojeviću i Matiću: Poštujemo selektorovu i njihovu odluku

Fudbaler reprezentacije Srbije Stefan Mitrović kazao je da kreće nova etapa za selekciju naše zemlje i da će raditi na tome da promene mišljenje javnosti i navijača o njima.

Na današnjoj konferenciji za medije, Mitrović je zajedno sa Filipom Đuričićem govorio o predstojećim kvalifikacionim utakmicama za odlazak na Svetsko prvenstvo, te o novom selektoru Draganu Stojkoviću.

– Selektor je čovek koji uliva poverenje svih nas u reprezentaciji, kao i svih sportskih radnika u našoj zemlji. Očekujem da nametne svoj autoritet i da sa novom energijom pokušamo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo i da promenimo mišljenje koje smo nametnuli o nama – istakao je Mitrović.

Od reprezentacije su odustali Luka Milivojević i Nemanja Matić, dok Aleksandar Kolarov nije pozvan od strane novog selektora.

Znate kako, Aleksandar Kolarov je neko ko je dugo bio ovde, i dugo bio vođa ove ekipe. Ne treba trošiti reči na njegove kvalitete. Međutim, ovo je odluka selektora i treba da podržimo momke koji su trenutno tu na spisku. Što se tiče Luke i Nemanje, trebali bismo da poštujemo njihovu odliku. Svako ima pravo na svoj izbor. Kada je reč o bodovima, mi se pripremamo i radimo da uzmemo devet bodova na ove tri utakmice – rekao je Mitrović.

O prvom rivalu – Republici Irskoj – Mitrović je dodao da su prekidi njihovo najjače oružje.

– Odlikuje ih ,,ostrvski” stil, što podrazumeva prekide kao najveću pretnju. Moramo da se fokusiramo na nas, da damo maksimum i u svakom detalju pripreme ove utakmice. Znamo koje kvalitete oni imaju, a na nama je da pokažemo kvalitete koje imamo.

Ljubiša Tumbaković je najčešće igrao sa tri defanzivca, pa se postavlja pitanje da li će i Dragan Stojković nastaviti u istom smeru.

Dugo igram i jednu i drugu formaciju, tako da će selektor odabrati šta je najbolje za ekipu i na koju formaciju najbolje možemo trenutno da odgovorimo. Sadašnji fudbal je nametnuo to da svi igrači moraju da odigraju jednako kvalitetno u obe formacije. Mislim da smo svi spremni da odgovorimo na to – smatra Mitrović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čović: Partizan i Zvezda treba da pričaju, Ostoja i ja više nikada

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović tokom gostovanja na sport Klubu i podkastu "Večiti" je istakao da je u...

POVEZANE OBJAVE