Burak Jilmaz ubrao ”lale” na startu kvalifikacija za Mundijal (VIDEO)

Turska – Holandija 4:2 (2:0) Jilmaz 15′,34′,81′, Čalhanoglu 46′ – Klasen 75′ De Jong 76′

 Ako je suditi po počeku, očekuju nas izuzetno zanimljive kvalifikacije za odlazak na Mundijal u Kataru. Prvi meč odigran je u G grupi, a Turska je u Istanbulu, u derbiju, pobedila Holandiju sa 4:2.   

Meč je obeležio fudbaler francuskog Lila, Burak Jilmaz, koji je postigao tri gola za domaću selekciju. Zanimljiva stvar se dogodila u 15. minutu. Napadali su Holanđani, tražili su penal zbog igranja rukom jednog defanzivca Turaka, ali je domaćin u kontra napadu stigao do vođstva. Burak Jilmaz je tukao sa dvadesetak metara, lopta je pogodila De Lihta i promenila pravac, pa golman Krul nije uspeo da reaguje. U 34. minutu dosuđen je penal za Tursku, skrivio ga je Malen, a Burak Jilmaz nije ostavio nadu golmanu ”lala”. Mogla je Holandija bar do jednog gola u prvih 45 minuta, a najbolju šansu propustio je Matijas de Liht kada je pogodio stativu posle udarca glavom.   

Samo što se krenulo sa centra u nastavku Čalhanoglu je postigao novi gol za domaćina i doneo, činilo se, nedostižnu prednost. Ipak, gosti nisu odustajali, petnaestak minuta pre kraja Klasen je smanjio. Bila je to minijatura fudbalera Ajaksa u 75. minutu. Samo minut kasnije Holandija smanjuje na 3:2, loptu u mrežu domaćih ugurao je De Jong. Očekivao se veliki pritisak gostiju, ali je još jednom zablistao Burak Jilmaz. On je postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca u 81. minutu i uništio svaku nadu selekcije Franka de Bura. Mogla je Holandija da ublaži poraz u trećem minutu nadoknade, ali je udarac Depaja sa bele tačke odbranio golman Čakir.   

U grupi sa Turskom i Holandijom nalaze se još i selekcije Norveške, Letonije, Crne Gore i Gibraltara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE