Iliev: Partizan je od transfera zaradio skoro 61.000.000 evra, dug nije uvećan!

Bivši sportski direktor Partizana Ivica Iliev za vreme svog mandata na ovoj funkciji od 2015. do 2019. godine pomogao je klubu da ostvari proda igrače u iznosu od 60.970.000.

On je i dalje u klubu, iako njegova funkcija nije definisana. U razgovoru za “Informer” Iliev je naveo da će nastaviti da radi u istom maniru kao i do sada.

Znam da i dan-danas ima onih koji mi se smeju, ali rekao bih da su ili zlonamerni ili neupućeni. Razumem da je na početku bilo onih koji su sumnjali u moj rad, međutim, ako vas neko godinama demantuje i u više navrata pokaže da ume da radi, a vi mu se i dalje smejete, onda je problem u vama. Ja ću svakako nastaviti da radim svoj posao najbolje što umem, iako nemam zvaničnu funkciju. Kad sam odlazio sa mesta sportskog direktora, rečeno je da sam tu do izbora novog. A pošto taj novi još nije došao…, rekao je kroz smeh Iliev.

On je istakao da su transferi Umara Sadika, Strahinje Pavlovića i Filipa Stevanovića nešto čime se može posebno pohvaliti.

Na transfer Sadika sam posebno ponosan, ispostaviće se da je to najunosnija prodaja nekog stranca sa srpskog tržišta, računajući bonuse. Takođe sam ponosan i na transfere Strahinje Pavlovića u Monako i Filipa Stevanovića u Mančester Siti. Pokazali smo da je i iz Srbije moguće prodavati fudbalere za veliki novac. Verujem da ćemo tako i u budućnosti nastaviti, kazao je bivši napadač ,,parnog valjka”.

Neretko se suretao sa kritikama i osudama javnosti, ali kako je rekao, ne osvrće se na njih

Nisam navikao da o meni neko govori lepo, čak i kad se dešavaju lepe stvari. Znam kako sam radio i šta sam doneo klubu. Ta suma od 60.970.000 evra nije iznenađenje. Da se razumemo, nisam radio sam, sve je bilo u dogovoru sa predsednikom i generalnim sekretarom. Posledica je da je Partizan danas finansijski stabilan i da dug kluba nije uvećan, uprkos problemima koje je izazvala pandemija, dodao je član uprave crno-belih.

Kako se navodi u izveštajima dug Partizana je oko 30 miliona evra, a logično pitanje koje se nameće je kako se i dalje duguje tolika svota novca, a prodaja igrača je vrlo uspešna? Ovo pitanje se postavlja, imajući u vidu da klub godišnje troši oko 15 miliona evra.

Kako mislite da namaknemo budžet od 15.000.000 evra godišnje? Tu spadaju plate zaposlenih, fudbalera, rešavanje tekućih problema. Mi nemamo novac od ulaznica. Sad nema publike na stadionu, čak i da kad bi se igralo pred gledaocima, bez evropskih mečeva naš prihod od ulaznica je maltene nepostojeći. Nemamo ni sponzore koji bi mogli da nam daju neki ozbiljni novac. Dakle, živimo uglavnom od transfera, zaključio je Iliev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE