Luksemburg i Malta za senzaciju, derbi u Pragu bez pobednika (VIDEO)

Pored utakmice u Beogradu, u večernjem terminu igrane su još tri utakmice u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.   

U A grupi Srbija i Portugalija su odigrali fantastičan meč, a pravo iznenađenje dogodilo se u Dablinu. Republika Irska je tražila iskupljenje za poraz na ”Rajku Mitiću”, ali je doživela još teži udarac. Selekcija Luksemburga odnela je sva tri boda sa Ostvra, a jedini strelac bio je napadač Dinama iz Kijeva Žerson Rodrigez. Sada Srbija i Portugalija imaju po 4 boda, Luksemburg 3, a Azerbejdžan i Irska su bez bodova.     

Derbi meč E grupe igran je u Pragu. Dve selekcije koje su glavni kandidati da se plasiraju na Mundijal iz ove grupe, Češka i Belgija, podelile su bodove. ”Knedličke” su povele golom Lukasa Provoda iz praške Slavije u 50. minutu, ali je samo deset minuta kasnije poravnao Romelu Lukaku, pa je prvoplasirana selekcija na FIFA listi stigla do važnog boda. Obe ove selekcije su osvojile po 4 boda, a Belorusija ima tri.     

Iznenađenje se dogodilo i u Trnavi, Slovačka je remizirala sa Maltom, ali je bar spasila bod, posle 0:2. Maltežani su posle samo 20 minuta igre imali dva gola prednosti. Sve do 49. minuta to je bio aktuelan rezultat, a onda su Slovaci za samo četri minuta stigli do poravnanja pogocima Streleca i Škrinjara. Do kraja meča domaćin nije uspeo da dođe do potpunog preokreta. Rusija je maksimalna u ovoj grupi sa 6 bodova, Slovenija i Hrvatska imaju po tri, Slovačka 2, a Malta 1.

Grupa A:
Republika Irska – Luksemburg 0:1 (0:0) Rodrigez 85′
Srbija – Portugalija 2:2(0:2)
Grupa E:
Češka – Belgija 1:1 (0:0) Provod 50′ – Lukaku 60′
Grupa H:
Slovačka – Malta 2:2(0:2) Strelec 49′, Škirnjar 53′ – Gambin 16′, Satarija

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BILI NADOMAK KAPITALNOG BREJKA: Gostuje Zvezda, SC pušta karte u prodaju

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su Studentski centar u prvom meču četvrtfinala ABA lige. Nisu do trijumfa došli lako, već...

POVEZANE OBJAVE