Pokuševski najbolji u porazu Oklahome, Beli bez poena na debiju za Hite [VIDEO]

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica debitovao je protekle noći u dresu Majami Hita u njihovoj pobedi nad Njujork Niksima 98:88.

Većim delom igre, prednost je bila na strani Hita, koji su posle perioda loše igre od sredine druge, pa do polovine treće deonice, došli ponovo do vođstva i +9 pri ulasku u završni kvartal. Sedam minuta pre kraja, bilo je i +15 za Majami, ali su Niksi trojkama Rouza i Rendla spustili na osam razlike. Međutim, nisu gosti dozvolili preokret i upisana je 23. pobeda u sezoni, te je prekinut niz od šest uzastopnih poraza.

Svoj debi u dresu Hita zabeležio je Nemanja Bjelica, koji za pet minuta na parketu nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Posao za Majami odradili su Džimi Batler sa 27 i Bam Adebajo sa 20 poena i 17 skokova.

Viđen je i srpski međusobni duel na parketima širom Sjedinjenih Američkih Država. U susretu Oklahoma siti Tandera i Dalas Maveriksa, sastali su se Aleksej Pokuševski i Boban Marjanović. Popularni Poku uprkos sjajnoj roli, nije uspeo da spreči poraz svog tima.

Za nešto više od 33 minuta na parketu, Pokuševski je upisao odličnih 21 poen i šest skokova, te je bio najistaknutiji igrač svog tima. Među Maveriksima, koji su tokom čitavog meča imali prednost, najbolji je bio niko drugi do Luke Dončića. Slovenac je sa 25 poena završio ovaj duel. Boban Marjanović za pet minuta nije uspeo da zabeleži niti jedan poen.

Vašington Vizards – Indijana Pejsers 132:124
Boston Seltiks – Nju Orleans Pelikans 109:115
Bruklin Nets – Minesota Timbervulfs 112:107
Njujork Niks – Majami Hit 88:98
Detroit Pistons – Toronto Reptors 118:104
Hjuston Rokets – Memfis Grizlis 110:120
Oklahoma siti Tander – Dalas Maveriks 106:127
San Antonio Spars – Sakramento Kings 115:132
Juta Džez – Klivlend Kavalirs 114:75
Golden Stejt Voriors – Čikago Buls 116:102
Los Anđeles Klipers – Milvoki Baks 129:105

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE