Parker hvali Mitra: Prošao je kroz težak period

Trener fudbalera Fulama Skot Parker imao je samo reči hvale za svog napadača Aleksandra Mitrovića koji je imao veoma uspešnu reprezentativnu pauzu.

Mitrović je oborio rekord Stjepana Bobeka i sada je najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, a na tri utakmice u minulom kvalifikacionom prozoru, postigao je pet golova.

– Vrlo, vrlo, vrlo mi je drago zbog Mitra. Pet golova, na tri utakmice, veoma sam srećan zbog njega – rekao je Parker na konferenciji za medije uoči utakmice sa Aston Vilom i nastavio:

– Mislim da smo svi mogli da vidimo njegove emocije. Taj osećaj kod postizanja gola kada si napadač oslobađa veliki pritisak. Neko je ko radi veoma vredno i iskoristio je svoju šansu. Ušao je sa klupe za Srbiju i postigao dva gola… Talenat je uvek tu, potrebno je samo imati samopouzdanje i voleo bih da vidim da je ono tu za Mitra. Odradio je veliki posao i ostvario ogromno dostignuće.

Sada se navijači Fulama nadaju da bi Mitrović golove u reprezentativnom dresu mogao da pretvori i u klupske, budući da nije bio strelac ove godine.

– Ovo je profesionalni sport, a u profesionalnom sportu ima malo padova. Vraćam se na putovanje koje je imao Mitrović u poslednjih godinu dana. Nije mogao da igra finale na ,,Vembliju”, imao je kratak preokret pred početak sezone i nije bilo lako. Imao je koronavirus, promašen odlučujući penala za Srbiju… To je putovanje sa kojim se igrači susreću. Zato je ponekad igračima potreban vazduh da se pregrupišu malo, da se skine pritisak sa njih i onda će oni da se vrate. Ukoliko imaju talenat i radnu etiku, vratiće se jači. Nadam se da je to ono što Mitrović poseduje – istakao je Parker.

Posle izuzetno loše sezone, pitanje je kakva je Mitrovićeva budućnost u Fulamu. Kako kaže Parker, on je veoma važan za klub sa ,,Krejven kotidža”.

On je veoma važan za nas, iako ga ljudi spolja osuđuju zbog manjka golova, što, verovatno i on radi, on je naš bitan deo i uvek će tako biti – podvukao je Parker.

Mitrović je ove sezone postigao tek dva gola u Premijer ligi, oba u meču 2. kola protiv Lidsa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE