Zenit pregazio Asvel, Valensija uhvatila poslednji voz, Kalinić dvocifren

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga ubedljivo su pobedili Asvel na svom parketu 87:53 u okviru 33. runde Evrolige.

Kakav meč odigrali su izabranici Ćavija Paskvala! Morali su da pobede Francuze, što su i uradili, bez trunke drame. Počistili su Asvel na svom parketu sa 34 poena razlike, uz sjajno šutersko veče Bilija Berona.

Amerikanac je pogodio četiri trojke iz pet pokušaja, upisao 15 poena poput, Ostina Holinsa i upravo uz njega bio najefikasniji akter ovog duela. Neverovatan je podatak da je ruski tim dopustio svega šest poena rivalu u trećoj deonici, naspram njihovih 25!

Ovom pobedom, Zenit je stigao do skora 18-14 i u dobroj su poziciji za plasman u narednu fazu takmičenja. Isti skor ima i Real Madrid, ali ,,kraljevski klub” dočekuje Olimpijakos i imaće meč više.

Valensija je takođe imala imperativ pobede, i nakon mršave igre tokom najvećeg dela meča delovalo je da neće uspeti da savladaju Albu u Berlinu. Međutim, čvrstom odbranom i sigurnom realizacijom u napadu, ,,slepi miševi” su došli do ogromnog preokreta u poslednja tri minuta i uz pomoć Derika Vilijamsa, Nikole Kalinića i Klemena Prepeliča izboren je meč za plasman u TOP8.

To će biti direktan duel sa Baskonijom, koja ima identičan skor (18-15), pa nas u narednom kolu očekuje spektakl.

Nikola Kalinić je utakmicu završio sa bitnim poenima u završnici i na kraju ih je kraj svog imena imao 17, a najefikasniji je bio Klemen Prepelič sa 24.

Alba Berlin – Valensija 86:90
CSKA Moskva – Himki 97:72
Zenit – Asvel 87:53

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato da li Jokići mogu na tribine u Los Anđelesu

Košarkaši Denvera u petak ujutro po srednjoevropskom vremenu gostuju Lejkersima u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige....

POVEZANE OBJAVE