De Brujne produžio vernost ,,građanima”

Kapiten Mančester sitija Kevin de Brujne potpisao je novi, četvorogodišnji ugovor sa ovim klubom, ozvaničeno je danas.

Belgijanac je stavio paraf na ugovor koji ga veže sa klubom iz Mančestera do 2025. godine, iako se prošle zime pričalo i o njegovom eventualnom odlasku.

Naravno, o tome se govorilo tokom trajanja borbe Mančester sitija sa UEFA (Unija evropskih fudbalskih asocijacija) zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Tada je ,,građanima” pretila višegodišnja suspenzija iz evropskih takmičenja, ali su oni ipak uspeli da se izvuku i prođu sa samo manjim ekonomskim ožiljcima. Tada je de Brujne upitan da li bi ostao u Sitiju ukoliko ovaj tim ne bi igrao Evropu, na šta on nije dao optimističan odgovor.

De Brujne je imao još dve godine aktuelnog ugovora, ali Siti nije želeo da časi ni časa, već mu je dodelio povišicu i obavezao ga na vernost do 34. rođendana.

On je prošle sezone bio proglašen za najboljeg igrača Premijer lige, a ove kampanje uz malo problema sa povredama uspeo da nastupi 33 puta uz osam golova i 16 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pilić: Đoković i Ivanišević su se zasitili jedan drugog

Legendarni Nikola Pilić, prokomentarisao je raskid saradnje svetskog broja jedan Novaka Đokovića sa Goranom Ivaniševićem. - Radili su par godina i...

POVEZANE OBJAVE