”Milioneri” slave poletarce, Borusija preokrenula u Štutgartu (VIDEO)

Štutgart – Dortmund 2:3 (1:0) Kalajdžić 17′, Didavi 78′ – Belingem 47′, Rojs 52′, Knauf 80′

Pobedom u Štutgartu Borusija je sačuvala nadu da može do četvrtog mesta i novog plasmana u Ligu šampiona, a ujedno napravila dobar uvod pred revanš sa Mančester sitijem u četvrtfinalu elitnog takmičenja.   

Nije dobro počelo za tim iz Dortmunda, već u 17. minutu Saša Kalajdžić je odlično skočio i zahvatio loptu glavom. Ona je u visokom luku poletela ka golu Hica i spustila se u mrežu iza njega. Bio je to već 14. pogodak u prvenstvu austrijskog reprezentativca. To je bio jedini gol u prvih 45 minuta, mada su gosti imali dve prilike za poravnanje.   

Dortmund je krenuo znatno ofanzivnije od početka nastavka, i posle samo dva minuta uspeo je da izjednači. Strelac je bio mladi Englez Džud Belingem. Ovo je bio prvi bundesligaški pogodak, još uvek maloletnog fudbalera. Pet minuta kasnije dogodio se potpuni preokret. Haland je preskočio loptu, ona je stigla do Marka Rojsa, a iskusni golgeter je poslao u donji levi ugao golmana domaćih Kobela.    Posle perioda bolje igre gostiju, pribrao se i domaćin, pa su ”švabe” u 78. minutu uspele da poravnaju. Strelac je bio rezervista Danijel Didavi. Radost Štutgarta nije dugo trajala, dva minuta posle izjednačnja gosti su ponovo poveli, a strelac je bio još jedan ”junoša” koga je promovisao Edin Terzić. Ansgar Knauf, 19-godišnji napadač, bio je precizan deseta minuta pre kraja i tako svojim prvim golom u trećem bundesligaškom meču, doneo pobedu Borusiji.    

Ajntraht je zadržao sedam bodova prednosti ispred Dortmunda, pa ”milionerima” ostaje težak zadatak da to sustignu u šest preostalih kola u ovogodišnjoj Bundesligi. Štutgart je bezbrižan u sredini tabele.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE