Stanojević pred Mačvu: Bajbek je povraćao, Milovanović neće debitovati

Fudbaleri Partizana gostuju u Šapcu u 32. kolu Linglong Superlige Srbije.

Trener Aleksandar Stanojević rekao je pred duel sa Mačvom da crno-beli imaju svoje ciljeve.

Igramo protiv ekipe koja je već ispala, ali imamo svoje ciljeve, odnosno naš način igre koji želimo da nastavimo i u Šapcu. Svetozar Marković sigurno neće igrati u Šapcu, videćemo za polufinale Kupa, na granici je da bude spreman. Bajbek je bio planiran da uđe u igru protiv Mačve, ali je povraćao, loše se osećao tako da ni ovog puta neće biti u konkurenciji za tim, rekao je Stanojević.

Prvom timu je prošle nedelje priključen Marko Milovanović, ali neće debitovati u Šapcu.

Milovanović neće debitovati u Šapcu, sve ima svoj red i tok, ima tu još dosta mladih igrača koje rotiramo. Tu je i Đorđević koji trenira sa nama, a žao mi je što ne možemo da vidimo i neke igrače iz Teleoptika, koji se uspešno bori za plasman u viši rang i ne bi želeli da ih remetimo, jer igraju u ritmu sreda-subota. Milovanović je budućnost Partizana, očekujem da će do kraja sezone sigurno debitovati, ali hajde da sačekamo da vidimo koji će to trenutak da bude.

Večiti derbi je poslužio Stanojeviću da shvati šta je neophodno za sledeću sezonu kako bi ekipa bila bolja.

Sve utakmice sa jačim protivnicima daju jasniju sliku i ono što je potrebno za neke više ciljeve. Mi tačno znamo šta nam je potrebno, u stalnoj sam komunikaciji sa ljudima iz kluba i sve se razvija u pozitivnom smeru.

Novinare je zanimalo kakva je budućnost Bajbeka i Banjaka u Humskoj.

Videli ste koje igrače koristim više, a koje manje, da ne okolišam previše. Ne želim da se prerano odričem igrača, Bajbek je konstantno u nekom problemu, što je problem i za nas, ne samo za njega. Banjak je igrač reprezentativnog kalibra, ali imamo pravo na 5 stranaca, četiri možemo da koristimo, a Marković i Vujačić igraju odlično, Ostojić takođe. Uvek će biti nezadovoljnih igrača. Banjak će biti sad u konkurenciji, ako bude prilike daću mu šansu.

Golman Aleksandar Popović je mnogo napredovao.

Protiv Mačve neće braniti, ja volim da mi svi igrači budu u fokusu i ritmu. Popović je dosta napredovao, ima rutinu u svakom smislu te reči, učestvuje u igri u svim parametrima koji su neophodni i on je već pokazao da je sadašnjost i budućnost Partizana.

Stanojević se dotakao i Nikole Štulića i poručio da je najvažnije da Partizan igra timski.

Kad god imamo priliku radimo individualno sa igračima, pogotovo sa napadačima. Meni smeta što se toliko opterećuju da li će dati gol ili neće, meni je najvažnije da igramo timski, ako već govorimo o Štuliću, gol će doći sam po sebi, a ako se toliko bude brinuo i razmišljao o tome, neće ga ni dati. Najvažnije je da dobro radi i učestvuje u akcijama, zaključio je Stanojević.

Utakmica Mačva – Partizan na programu je u petak od 18.05 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE