,,Hvala ti za onu trojku protiv Huventuda”, Partizan obeležio godišnjicu osvajanja Evrope [FOTO] [VIDEO]

Tri poena, tri poena! Vreme je isteklo, vreme je isteklo… Nemojte se ljutiti, što sam zaćutao, na trenutak! 71:70… …Partizan je šampion Evrope!, bile su reči Dragana Nikitovića 16. aprila 1992. godine.

Pre 29 godina KK Partizan pokorio je Evropu. Crno-beli su trojkom Aleksandra Đorđevića u samoj završnici meča, došli do čuvenih 71:70 protiv Huventuda. Bio je to pogodak koji je doneo najveći uspeh u istoriji srpske klupske košarke. 

Sve je bilo pritv Partizana. Odlazak velikog broja igrača, igranje na neutralnom terenu, u Fuenlabradi, nije odavalo obećavajući ton crno-belima u Evropi.

Partizan je grupnu fazu završio kao četvrtoplasirani. Padali su redom u četvrtfinalu Knor iz Bolonje,zatim u polufinalu Filips i u finalu Kupa evropskih šampiona poražen je i Huventud.

Ekipa predvođena mladim Željkom Obradovićem slavila je u dvorani ,,Abdi Ipekči” u Istanbulu i tako ispisala najsvetlije stranice klupske košarke.

Partizan: Đorđević 23, Danilović 25, Lončar 2, Stevanović 6, Šarić, Rebrača, Šilobad 4, Koprivica 4, Dragutinović 2, Nakić 5.

Huventud: Ruf, R. Đofresa 8, T. Đofresa 18, Viljakampa 13, Pardo, Tompson 5, Prisli 20, Morales 6, Martines, Ljorens.

U sezoni 2021/22, trideset godina nakon najvećeg uspeha u klupskoj istoriji, košarkaši Partizana će nositi opremu posvećenu sezoni podviga koja je krunisana na današnji dan 1992. godine. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OGROMAN PROBLEM ZA VICEŠAMPIONA: Majami bez ključnog igrača, nepoznata dužina pauze!

Košarkaši Majamija u izgubili su od Filadelfije u plej-inu. Imaju još jednu priliku za plasman u doigravanje. Protiv Čikaga odlučiće...

POVEZANE OBJAVE