“Farmaceuti” ne odustaju od Lige šampiona, Keln sve bliže Cvajti

Leverkuzen – Keln 3:0 (1:0)
Bejli 5′,76′, Dijabi 51′

U poslednjoj subotnjoj utakmici 29. kola nemačke Bundeslige Bajer je u Leverkuzenu ubedljivo porazio ekipu Kelna.

Komšijski duel između “farmaceuta” i “jarčeva” uvek izaziva veliku pažnju, ali je Leverkuzen ove sezone bio izuzetno ubedljiv. U prvom delu prvenstva Bajer je slavio na “Rajn Nekar energiju” sa 4:0, a sada na svojoj “Baj areni” sa 3:0.

Već u 5. minutu Jamajčanin Leon Bejli je dobro reagovao na centaršut Dijabija i glavom savladao golaman Kelna. U finišu poluvremena Keln je mogao do izjednačenja, ali je Jonas Hektor pogodio samo okvir gola.

Da bodovi ostaju u Leverkuzenu bilo je jasno u 51. minutu kada se Bejli odužio Musi Dijabiju za asistenciju sa početka meča, sada je dodavač bio Bejli, a strelac mladi francuski napadač. Keln je još jednom pogodio okvir gola, ovog puta to je učinio Florijan Kajnc u 63. minutu. Konačan rezultat postavio je Leon Bejli u 76. minutu, postigavši svoj drugi gol na meču, a osmi u ovogodišenjem prvenstvu.

Leverkuzen je sada peti sa 7 bodova, šest manje od Ajntrahta na 4. poziciji. Ipak, njih može da prestigne Dortmund koji u nedelju dočekuje Verder. Što se Kelna tiče oni su ostali u zoni ispadanja, na pretposlednjem mestu sa 23 boda, četiri manje od prvog tima iznad crte.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE