Rusko-grčko finale u Kneževini

U finalu drugog Mastersa u sezoni igraće Grk Stefanos Cicipas i Rus Andrej Rubljov. To je epilog polufinalnih mečeva na turniru u Monte Karlu.

Cicipas nije imao milosti prema Danijelu Evansu, senzacionalnom pobedniku nad Novakom Đokovićem u osmini finala. Britanac je izbacio i Davida Gofana u četvrtfinalu, ali protiv raspoloženog grčkog tenisera nije imao šanse. Uspeo je da osvoji samo tri gema u meču koji je trajao samo 70 minuta. Pet puta je Cicipas duzimao servis rivalu, dok je Evansu to za rukom pošlo samo jednom.

Drugo polufinale bilo je znatno zanimljivije, ali ne i mnogo duže. Andrej Rubljov je pobedio Norvežanina Kaspera Ruda u dva seta 6:3, 7:5, a teniseri su na terenu proveli 81 minut. Rubljov je u četvrtfinalu posle fantastične igre izbacio Rafaela Nadala, dok je Rud bio bolji od prethodnog šampiona, Italijana Fabija Fonjinija. U ovom duelu Rud je prvi stigao do brejka u prvom setu, ali je zatim Rubljov dva puta njemu oduzimao servis i slavio sa 6:3 u tom delu igre. U drugom setu je bilo više brejkova, tri za Rusa i dva za Skandinavca, a odlučujući se dogodio kod 6:5 za Rubljova.

Čak i da izgubi u finalu, Rubljov će od ponedeljka biti 7. teniser sveta, pošto je već pretekao Rodžera Federera, a ako trijumfuje preteći će i Aleksandra Zvereva na šestoj poziciji. Kako god bude bilo, biće to njegov najbolji ranking u karijeri. Cicipas će ostati peti, bez obzira na ishod.

Stefanos Cicipas – Danijel Evans 2:0 (6:2, 6:1)
Andrej Rubljov – Kasper Rud 2:0 (6:3, 7:5)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠAMPION NEMAČKE PRIVLAČI PAŽNJU: Brzonogi ofanzivac na radaru premijerligaša?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena okitili su se titulom u Bundesligi, čekajući na to 120 godina. Sada su osim tog trofeja u...

POVEZANE OBJAVE